Nu vom mai putea cumpara centrale termice ieftine – doar in condensare

Views: 1339

UE a impus noi reguli in ceea ce priveste comercializarea centralelor termice – din luna septembrie 2015 pe piata locala vor fi importate doar ecntrale termice in condensare.

Vezi cele mai ieftine centrale termice in condensatie – CLICK AICI

Magazinele inca au pe stoc centrale termice mai ieftine, deci pana se va termina stocul acestea inca se vor vinde in Romania.

Centrala termica in condensatie este cu 50% mai eficienta decat cea conventionala, insa este mai scumpa. Cea in condensatie porneste de la 3.000 lei, in timp ce restul centralelor termice au preturi incepand de la 2.000 lei.

„Furnizorii, atât producătorii, cât şi importatorii, nu mai au voie să comercializeze după 26 septembrie cazane pe gaz, care nu sunt în condensaţie. Din informaţiile noastre, comercianţii români şi-au făcut stocuri consistente, dar nu putem să facem o estimare a numărului exact, dar e vorba probabil de zeci de mii de unităţi. Estimez că aceste stocuri se vor epuiza în urmatoarele 8, cel mult 12 luni”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Valentin Nan, directorul de marketing al Viesmann România.

Centralele termice în condensare asigură o economie la gaz de 35% şi sunt cu 50% mai eficiente decât centralele convenţionale. Sunt, însă, persoane pentru care cel mai important la o centrală este preţul.

„Preţul centralelor în condesare variază în funcţie de puterea şi modelul ales. Spre exemplu, pentru un model Clas Premum 24kw, potrivit pentru un apartament obişnuit, preţul recomandat de producător este 3.400 lei cu kit de evacuare şi TVA incluse. Diferenţa de preţ dintre cele două tipuri de centrale termice este între 25 – 30%”, mai spune Cătălin Drăguleanu.

Chiar dacă pe piaţă se mai găsesc modele de centrale termice, ne-am putea aştepta şi la o creştere de preţ. „E un mecanism de piaţă firesc. Pe măsură ce cererea va deveni mai mare decât oferta pieţei, preţurile vor tinde să crească, dar nu cred că vor putea ajunge în zona preţurilor cazanelor în condensaţie”, mai spune Valentin Nan.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.