Cum sa-ti alegi diagonala televizorului in functie de marimea sufrageriei / dormitorului

Views: 1193

Tot mai multi isi cumpara televizoare LCD / LED, dar la fel ca si in cazul masinilor, oamenii au impresia ca mai mare e mai bine – un motor mai mare este bun, insa costurile de intretinere este posibil sa depaseasca pe multi. Asa si cu televizoarele, multi vor sa cumpere cel mai mare televizor posibil, in functie de buget, insa nu se gandesc daca este bun pentru sufrageria sau dormitorul lor.

La ce distanta trebuie sa stai de televizor?televizor-127-diagonala

Pentru a te bucura de calitatea maxima a televizorului nu trebuie sa stai la 30 de centimetri distanta de ecran, cu cat este mai mare diagonala televizorului cu atat trebuie sa stai mai la distanta.

Pentru un calcul rapid, sa va dati seama daca televizorul pe care-l cumparati se potriveste cu dimensiunile camerei, distanta dintre locul de unde priviti si televizor trebuie sa fie diagonala X 3 = distanta.

De exemplu, daca cumparati un televizor de 80cm, atunci 80×3=240cm. Aproximativ 2.4 metri distanta intre ecranul televizorului si locul de unde priviti – asta daca doriti sa va bucurati de televizor fara sa aveti probleme (dureri de cap, vedere slaba).

Ce televizor este bun pentru o sufragerie de 4/5 metri?

Daca televizorul este intr-un capat al sufrageriei, iar locul de unde priviti este in capatul celalalt al sufrageriei, atunci este ok si un televizor cu o diagonala de pana la 125 cm, insa nu toti romanii isi aranjeaza sufrageria in asa fel incat sa foloseasca spatiul la maximum.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.