Prognoza meteo – meteorologii anunta temperaturi potrivite pentru aceasta perioada

Views: 1064

Meteorologii anunta temperaturi potrivite pentru aceasta perioada si vreme frumoasa pentru saptamana viitoare. Luni este mai rece, insa temperaturile cresc incepand de marti. Miercuri si joi temperaturile ajung intre 13 si 22 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINCĂ. Incalzirea vremii continua si duminică în cea mai mare parte a ţării si vom ajunge sa vorbim depre o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9…10 grade în zonele depresionare şi 17…18 grade în sud. Cerul va fi temporar noros, dimineata este posibil sa avem puţină ceaţă prin zonele joase de relief şi, îndeosebi spre seară şi noaptea sunt asteptate precipitatii. Vor fi lapoviţe şi ninsori slabe în Moldova, estul Transilvaniei şi Carpaţilor Orientali, iar trecător şi izolat şi în Carpaţii Meridionali.

În celelalte regiuni cu totul izolat sunt asteptate ploi slabe, dar abia pe parcursul nopţii. Vântul prinde putere în Moldova, iar noaptea si prin regiunile sudice.

Temperatura aerului continua să crească şi în Capitală aşa că bucureştenii se vor bucura duminică de o vreme caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, apoi va avea înnorări temporare, iar vântul se va intensifica uşor în timpul nopţii. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea schimbă din nou foaia luni. Se răceşte in regiunile extracarpatice, destul de mult pentru ca meteorologii spun ca va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, mai ales în jumătatea nordică a Moldovei. În restul zonelor ramane uşor mai cald, astfel încât, la scara întregii ţări, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 4…5 grade pe litoral, în Delta Dunării şi în nordul Moldovei şi 15…16 grade, izolat, în vest şi centru. Se vede si soarele, norii nu sunt amenintatori, mai putin la munte, unde pe arii restrânse vor mai fi fulguieli sau lapoviţe. Vântul in schimb este destul de alert în Banat şi pe crestele montane, iar în prima parte a zilei mai bate cu putere si prin regiunile sudice. In orele diminetii, pe fondul temperaturilor scazute local se va forma brumă şi vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea se va răci si in Bucuresti. Cerul va fi variabil, iar vântul va mai avea intensificări în prima parte a zilei, apoi se domoleste. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Se pare ca acesta noua racire a vremii este de scurta durata, pentru ca de marti temperaturile incep sa creasca, iar vremea va deveni caldă în regiunile intracarpatice şi se va situa, în general, în limite normale pentru această perioadă în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 7…8 grade pe litoral, până la 17…18 grade în vest, nord-vest şi centru. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în sud-vestul extrem unde izolat va ploua slab.. Vântul va avea unele intensificări în Banat, Moldova şi Dobrogea şi izolat în celelalte regiuni.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.