Un camion cu butelii a explodat la Mihailesti – FOTO

Views: 1057

Un camion cu butelii a explodat, vineri – 10.06.2016, la Mihailesti, pe DN2/E85. Buteliile au explodat rand pe rand, iar reprezentantii ISU au instituit cod rosu de interventie. Explozia a avut loc in aceasi zona in care in anul 2014 a explodat un camion incarcat cu azotat de amoniu.

“Pagube foarte mari nu sunt. Sunt avariate instalaţiile electrice de transport al curentului pe o distanţă de 50 de metri şi acoperişuri unde au căzut butelii. Nu mai era nimeni în case, că i-am dus pe toţi pe câmp. Cu bătrânii a fost mai greu”, a declarat Petre Dorinel, primarul din Mihăileşti.

Acesta a povestit că şoferul camionului a încercat să stingă focul şi chiar a fost ajutat de alţi conducători auto care au trecut prin zonă, dar aceştia au fugit până la urmă, de teama exploziilor. Toţi localnicii au revenit în gospodăriile lor după stingerea incendiului. Angajaţi de la firma de butelii s-au deplasat la locul accidentului pentru a analiza situaţia, iar o echipă de la compania care furnizează curent electric în zonă încearcă să remedieze defecţiunea la instalaţia electrică.

Camionul a luat foc, iar flacăra a ajuns apoi la buteliile încărcate cu gaz. Mai multe autospeciale de pompieri s-au deplasat la faţa locului, însă intervenţia este dificilă din cauza riscului foarte mare de explozii. Reprezentanţii ISU au instituit cod roşu de intervenţie.

Circulaţia în zonă a fost blocată, iar casele au fost evacuate pe o rază de 500 m, potrivit reprezentanţilor ISU Buzău.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.