Patron ce vindea alcool metilic drept bauturi bune pentru consum, condamnat 5 ani la inchisoare – doi oameni au murit

Views: 2577

Cinci ani de inchisoare cu executare – atat a primit un patron ce vindea alcool metilic drept bautura buna de consum.

Pe langa inchisoare, patronul respectiv a fost nevoit sa plateasca daune morale si materiale catre rudele celor doua persoane ce au murit din cauza alcoolului vandut de acesta.

Ion Birlica din Comarnic, administratorul unui magazin ce vindea alcool metilic drept bauturi bune de consum, a fost gasit vinovat pentru ucidere din culpa si falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse. Decizia a fost data vineri, de judecatoria Sinaia si nu este una definitiva.

În plus, acesta va trebui să plătească rudelor celor două victime câte 5000 de euro drept daune morale şi 20.000 de lei, daune materiale. Dacă este nemulţumit de sentinţă, Bîrlică are dreptul să facă apel la instanţa superioară.

Omul de afaceri a ajuns în faţa anchetatorilor după ce, în anul 2015, mai multe persoane au decedat pentru că au consumat băuturi cumpărate de la acelaşi magazin din Comarnic.

Deşi în spital au ajuns cinci persoane care au băut aceelaşi tip de alcool contrafăcut, instanţa a considerat că Bîrlică este vinovat doar pentru decesul a două dintre acestea, Moraru Mihai şi Mincu Elena. Prima victimă a fost un bărbat în vârstă de 72 de ani, dar rudele nu s-a alarmat pentru că îl ştiau cu afecţiuni medicale cornice. Întrebările au apărut a doua zi, când fiul bătrânului, în vârstă de 42 de ani, a murit şi el, deşi nu fusese bolnav.

După efectuarea necropsiei, medicii legişti au dat verdictul: cauza decesului, în cazul bărbatului mai tânăr, a fost intoxicaţia cu alcool metilic.

Poliţia din Comarnic a deschis o anchetă în urma căreia s-a stabilit că tatăl şi fiul său consumaseră o băutură dubioasă cumpărată de la un magazin din localitate. Între timp alte trei persoane, despre care se ştia că au băut alcool cumpărat de la acelaşi magazin din Comarnic, au murit la spital.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.