Judetul Prahova se afla in topul judetelor care au putere de cumparare

Views: 1806

Prahova se află în primele zece judeţe din ţară în care se trăieşte bine. Puterea de cumpărare a românilor a crescut în 2016, comparativ cu 2015.

Anul trecut, în ţara noastră s-a înregistrat o majorare cu 12% a puterii de cumpărare, în contextul în care şi la nivel european a fost identificată o evoluţie pozitivă a acestui aspect, potrivit unui studiu GfK privind puterea de cumpărare pe bătrânul continent.

În ceea ce priveşte situaţia pe judeţe, în ţara noastră cei mai bogaţi locuitori rămân cei din Bucureşti, care au cea mai mare putere de cumpărare: 6.288 de euro pe cap de locuitor, cu 50 de procente peste media pe ţară.

Această cifră plasează locuitorii capitalei la aproximativ acelaşi nivel cu locuitorii din Polonia (locul 29 în Europa).

Locuitorii judeţului Timiş ocupă poziţia a doua cu 4,987 euro pe cap de locuitor şi cei din Cluj, cu 4,931 euro pe cap de locuitor.

Top 10 este completat de judeţele Ilfov, Braşov, Constanţa, Sibiu, Arad, Prahova şi Argeş. Judeţele aflate în top 10 sunt, de fapt, singurele cu o putere de cumpărare peste media naţională, toate celelalte 32 situându-se sub aceasta.

Ultimul loc între cele 42 de judeţe din România este ocupat de Vaslui. Puterea de cumpărare a locuitorilor acestei regiuni este de doar 3.054 de euro. Aceasta este cu 28% sub media pe ţară şi la aproximativ acelaşi nivel de venit disponibil cu locuitorii Serbiei sau Macedoniei (poziţia 35, respectiv 36 în Europa).

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.