Inundatii in Prahova – 11 localitati sunt afectate. Peste 2.600 de familii nu au curent

Views: 1076

Aproximativ 70 de hectare de pădure, teren agricol şi păşuni au fost inundate, sâmbătă, în comuna Râfov din judeţul Prahova, după ce apele râului Teleajen au depăşit cu 30 de centimetri cota de pericol, autorităţile ridicând diguri din saci de nisip pentru a proteja casele de inundaţii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, apele râului Teleajen au crescut semnificativ, cota de pericol fiind depăşită cu 30 de centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiţii, zeci de hectare de terenuri au fost inundate în comuna Râfov, situată la câţiva kilometri de municipiul Ploieşti.

Primarul comunei Râfov, Paul Cazanciuc, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că sunt inundate aproximativ 50 de hectare de pădure, 10 hectare de teren agricol şi alte 10 hectare de păşune, însă apele nu au ajuns până în zonele locuite ale comunei.

Pentru a proteja casele din satul Antofiloaia, autorităţile au ridicat diguri din saci de nisip, iar pentru a proteja de viituri drumul judeţean 101D, pe marginea acestuia a fost basculat nisip, a declarat Paul Cazanciuc.

Primarul comunei Râfov a precizat că reprezentanţii Apelor Române l-au informat că nivelul de 30 de centimetri peste cota de pericol pe râul Teleajen reprezintă vârful viiturii, însă autorităţile rămân în alertă, pentru a proteja de inundaţii zonele locuite ale comunei.

Sâmbătă după-amiază, pompierii de la ISU Prahova intervin în mai multe localităţi în care s-au produs inundaţii, pentru evacuarea apei din gospodării.

Citeste mai multe …

Comments: 1

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.