Bugetul pentru 2016 a fost aprobat de Consiliul Judetean Prahova

Views: 1010

Bugetul pe 2016: Cum se impart banii pentru localitatile din judetul Prahova – Consiliul Judetean a hotarat in sedinta.

Consiliul Judetean prevede cheltuieli de aproape 488 milioane lei, acesti bani fiind impartiti in diverse sectiuni si institutii subordonate, dar si pentru finantarea unor lucrari noi sau incepute in 2015 dar n-au apucat sa fie finalizate.

La capitolul sănătate – aşa cum publicaţia noastră anunţa încă de săptămâna trecută, odată cu prezentarea primei schiţe de buget – autorităţile judeţene au prevăzut fonduri pentru o serie de lucrări la cele două unităţi medicale aflate în subordinea CJ Prahova. Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a primit 5 milioane de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor de cazare la sediul principal (schimbarea instalaţiei electrice şi a celei de gaze medicale, schimbarea tâmplăriei interioare, înlocuirea pardoselii vechi cu una de tip tarkett), 1,38 milioane de lei pentru lucrări la acoperiş şi instalaţii interioare la sediul din strada Buna-Vestire şi alte 200.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate premergător pentru construirea unei clădiri noi, unde să fie mutate secţiile de la Boldescu. În plus, unitatea a primit suma de 7 milioane de lei pentru bunuri şi servicii, capitol bugetar de unde pot fi făcute cheltuieli pentru dotări şi materiale sanitare. Maternitatea Ploieşti a primit 4 milioane de lei pentru bunuri şi servicii, la care se adaugă suma de 2,3 milioane de lei pentru investiţii, principalele obiective din acest an fiind înlocuirea celor două lifturi existente, îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere, reabilitarea parcării, la pachet cu amenajarea unei noi ieşiri. În plus, CJ Prahova urmează să asigure o cotă de 10% la un proiect evaluat la aproape 1,4 milioane de lei, care urmează să primească finanţare de la Ministerul Sănătăţii, pentru dotări medicale.

Bugetul pentru drumuri – Prahova 2016

La capitolul drumuri, autorităţile judeţene au aprobat o alocare bugetară de 11,8 milioane de lei – bani din care urmează să se asfalteze aproximativ 51 de kilometri de drumuri judeţene – şi 3 milioane de lei pentru consolidări, în aproximativ 15 puncte afectate de alunecări de teren.

O altă zonă care a primit fonduri însemnate din bugetul pe 2016 vizează lucrările de alimentare cu apă şi canalizare. Principalele obiective de investiţii vizează alimentarea oraşului Slănic din sursa Crasna, finalizarea aducţiunii pentru Starchiojd, Drajna, Poseşti, Ceraşu şi Bătrâni şi unui proiect aprobat în master-planul judeţean de apă-canal, pentru extinderea reţelei de canalizare în Azuga, Sinaia şi Buşteni.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, a anunţat că instituţia va avea la dispoziţie, în prima parte a acestui an, o sumă de 20 de milioane de lei pentru parteneriate cu diverse primării prahovene, în vederea susţinerii unor investiţii ale autorităţilor locale. Din această sursă urmează să fie transmise fonduri şi către municipiul Ploieşti, care în 2016 are an dificil, în condiţiile în care 94 de milioane de lei din cele 97 de milioane de lei prevăzute în bugetul de investiţii al municipalităţii trebuie plătite pentru finalizarea a 11 proiecte europene întârziate. Citeste mai multe …

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.