Biscuiti expirati dati elevilor de la Scoala Centrala din Campina – au modificat data expirarii cu pixul

Views: 1062

Elevii de la Scoala Centrala din Campina au observat ca data expirarii de la biscuiti este modificata cu pixul – in loc de 15.10.2016, data expirarii era defapt in 2015, deci biscuitii ar fi expirat de 2 luni.

Conducerea scolii a luat legatura cu reprezentantul producatorului care a venit cu explicatia ca ar fi fost o eroare de etichetare, iar biscuitii sunt in termen.

Parintii nu au acceptat aceasta explicatie si au mers direct la Protectia Consumatorului Prahova, comisarii de aici au inceput o ancheta si fac verificari la scoala Centrala din Campina si la firma Voipan, care distribuie produse in cadrul programului “Lapte si corn”

Nu este pentru prima dată în cursul acestui an şcolar când sunt semnalate probleme legate de calitatea produselor distribuite copiilor de cele trei firme care au câştigat licitaţia pentru programul „Lapte şi corn” în judeţul Prahova.

Peste 80 de elevi de la şcoli din mai multe localităţi din Prahova au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, cei mai mulţi dintre ei ajungând la spital în primele zile în care în judeţul Prahova s-au distribuit în şcoli produsele din programul „Lapte şi corn”. Programul în şcolile din judeţ a început cu o întârziere de câteva săptămâni din cauză că autoritatea contractantă, Consiliul Judeţean Prahova, a început cu întârziere procedurile de atribuire a contractelor, iar acestea au fost contestate.

Analizele de laborator făcute pe laptele produs la Ecolact Prod au arătat că unul din loturi era infestat cu Enterobacteriacee, conform buletinului de analize făcut în laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, însă autorităţile locale au stabilit că laptele s-a alterat din cauza întreruperii lanţului termic în procesul de transport, astfel încât DSVSA Prahova a amendat cu câte 1.200 de lei doi şoferi de la firma distribuitoare.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.