Baza Salvamont Azuga a fost inaugurata – ce dotari au salvamontistii din baza

Views: 1293
Ieri, 19 ianuarie 2017, a avut loc deschiderea oficială a Bazei Salvamont Azuga, eveniment care a prilejuit totodată şi prezentarea ambulanţei montane 4 x 4.
Costurile ambelor investiţii au fost suportate de Consiliul Judeţean Prahova, iar la eveniment a participat preşedintele acestei instituţii, Bogdan Toader, vicepreşedintele CJ, Ludmila Sfârloagă, prefectul judeţului Mădălina Lupea, dar şi deputatul Rodica Paraschiv, senatorul Emanoil Savin şi autorităţile locale din Azuga. Cheltuielile pentru baza nouă se ridică la 400.000 lei (TVA inclus), construcția fiind ridicata pe un teren pus la dispozitie de Consiliul Local Azuga.
Personalul bazei salvamont este format din 8 salvatori montaniConstrucţia este compartimentată astfel:
cameră de gardă, cabinet medical, două camere de odihnă, vestiar şi garaj.
În ceea ce priveşte ambulanţa montana, aceasta a costat 260.000 lei şi e dotată cu defibrilator, aspirator secrii, baterie şmas de oxigen, tar de salvare şi transport, trusă medicală completă şsaltea vacuum. Este prima ambulanţă montană 4×4 din România, carosată pe un JeepWrangler, ambulanţă ce va permite evacuarea din zona montană a turiştilor accidenti, în condiţii de siguranţa şi legalitate. 
Predintele Consiliului Judeţean Prahova a scris pe pagina sa de facebook:
”Astăzi a avut loc inaugurarea Bazei Salvamont Azuga și mi-a făcut o deosebită plăcere să îi cunosc personal pe eroii salvamontiști care au salvat recent viața a 7 turiști, după 12 ore de căutări. Diplomele de excelență acordate în semn de mulțumire pentru meritele deosebite în salvarea vieţilor omeneşti, în cadrul acţiunilor de recuperare a persoanelor din zona montană a Judeţului Prahova, și admirația pe care noi toți o purtăm acestor eroi nu înseamnă foarte mult, relevantă rămâne capacitatea noastră de a le oferi resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea în condiții optime”.
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.