Amenzi de 300.000 lei si dosare penale pentru comert ilicit, in Prahova – VIDEO

Views: 1319

Politistii din Prahova au desfasurat joi, 16.06.2016, o razie pentru a combate comertul ilicit. In cadrul acestei actiuni au aplicat amenzi in valoare de 300.000 lei.

Poliţiştii din Floreşti şi cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul luptătorilor S.A.S., au desfăşurat joi, 16 iunie, o razie pentru combaterea actelor de comerţ ilicit din judeţul Prahova.
Acţiunea de control a vizat 23 de firme din comunele Floreşti, Filipeştii de Pădure, Filipeştii de Târg şi Măgureni. În urma verificărilor, au fost constatate 58 de abateri contravenţionale, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare de aproape 300.000 de lei.
Poliţiştii au indisponibilizat bunuri în valoare de aproape 20.000 de lei, constând în băuturi alcoolice şi răcoritoare, produse alimentare, tutun şi bunuri de uz casnic. De asemenea, au fost confiscaţi aproape 4.000 de lei şi au fost retrase de la vânzare produse în valoare de 3.200 de lei. Astfel, în urma verificărilor în comuna Filipeştii de Târg, poliţiştii au descoperit că într-un imobil din satul Mărgineni, o femeie domiciliată la acea adresă desfăşoară acte de comerţ fără a deţine vreun aviz de funcţionare sau înfiinţare ca şi persoană juridică. Marfa, în valoare de aproape 7.000 de lei, a fost confiscată, în cauză fiind demarate cercetări pentru infracţiunea de evaziune fiscală.
De asemenea, verificând activitatea unui agent comercial din comuna Floreşti, s-a constatat că acesta nu respectă prevederile legale în ceea ce priveşte corecta informare a consumatorilor despre produsele oferite spre vânzare. Activitatea magazinului a fost suspendată pentru 3 luni, fiind, totodată, aplicată o sancţiune în valoare de 10.000 de lei.
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.