Amenda pentru muzica din cluburile din Sinaia si Bertea – pana la 30.000 lei

Views: 1412

Sâmbătă noaptea și duminică dimineață, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat o serie de acțiuni pentru prevenirea, descoperirea și combaterea ilegalităților comise în domeniile drepturilor de autor și conexe, alimentație publică și turism, în stațiunile montane din județ și în localitatea Bertea.

Au fost verificați 13 agenți economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 48.000 lei.

Astfel, în urma verificărilor efectuate la un club din comuna Bertea, s-a constatat faptul că agentul economic comunica public opere muzicale, fără a deţine licenţe-autorizaţii eliberate de organismele de gestiune colectivă din domeniul drepturilor de autor şi conexe, folosind în acest sens fonograme reproduse în mod neautorizat pe un laptop.

Faţă de persoana juridică s-a luat măsura sancționării contravenționale, cu o amendă în cuantum de 10.000 de lei. Laptopul a fost indisponibilizat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, faptă prevăzută de Legea nr. 8/1996.

O situație similară a fost constatată și la un hotel din stațiunea Sinaia, fapt pentru care persoana juridică a fost sancționată cu o amendă de 30.000 lei.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.