Viitorii soferi din Prahova sunt programati la traseu abia in luna iulie 2016

Views: 965

O lege care şi-a propus să uşureze obţinerea permisului auto reuşeşte, paradoxal, în unele judeţe, să le pună piedici viitorilor şoferi. Până în octombrie anul trecut, cei care nu promovau proba practică erau nevoiţi să susţină din nou şi proba teoretică. Acum, trebuie să repete doar traseul. Atât de mulţi candidaţi ajung la serviciul de permise pentru reprogramare, încât timpul de aşteptare se dublează.

„Așteptăm prea mult şi uităm ce am învăţat şi mai trebuie să luăm şi ore suplimentare”, spune tânărul.

„Pierd din îndemânare, fac un minim de 30 de ore, între 30 şi 50% e procentul de promovabilitate”, spune Ovidiu Vrabioiu, instructor auto.

Intervalul mare de timp dintre cele două probe este cauzat de schimbările legislative apărute spre finalul anului trecut. Şoferii care nu iau proba de traseu nu mai sunt nevoiţi să susţină încă o dată şi proba scrisă.

Într-o lună, la ghişeele Serviciului de Permise Auto Prahova apar cu până la 300 mai multe persoane decât înainte de schimbarea legii.

„Pentru candidaţii care au venit zilele acestea la probele practice au fost programaţi pe 1 iulie, respectiv 28 iunie”, spune Alice Elena Rotaru, agent de poliţie.

„La nivelul serviciului există șapte cadre atestate ca examinatori, dar trei dintre aceștia desfășoară activități pe linie de înmatriculare. Sperăm ca în acest an să beneficiem și noi de o suplimentare a schemei de personal”, declară cms. şef Maria Gavril, şef Serviciu Permise Prahova.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.