Profesoara din liceul “Alexandru Ioan Cuza” Ploiesti acuzata ca si-a tuns elevii in clasa

Views: 1800

Conducerea Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti a început, luni, o anchetă, după ce în presa locală au apărut informații că, vineri, la ora de dirigenție, o profesoară a luat o foarfecă și a tuns doi elevi cu părul lung.

Doi elevi de clasa a VII-a ai Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești au fost tunși de dirigintă, în fața colegilor, pentru că aveau părul prea lung. S-a întâmplat vineri, la ora de dirgienție. Astăzi, conducerea liceului a demarat o anchetă, scrie presa locală.

„Doamna dirigintă, din primele nostre informaţii, a făcut acest gest. A primit o foarfecă de la un copil şi din şuviţa din spate – aceşti doi copii au părul mare şi îl poartă legat într-un coc – ei l-au desfăcut şi, fără să fie bruscaţi, fără să fie ameninţaţi, de bună voie şi într-o veselie a clasei, copiii au acceptat să li se taie un pic din păr să demonstreze doamna dirigintă că nu e frizer, că nu ştie să tundă şi că ei ar trebui să se tundă la frizer. (…) În clasă era veselie, bucurie, copiii şi-au măsurat părul între ei ca să scoată în evidenţă că majoritatea copiilor sunt tunşi regulamentar, iar aceşti doi copii nu sunt tunşi regulamentar”, a declarat Rodica Popescu, directorul liceului.

Potrivit acesteia, în regulamentul şcolar, la băieţi scrie că lungimea părului trebuie să fie de cinci centimetri şi că, la începutul anului şcolar, părinţii semnează că au luat la cunoştinţă regulile instituţiei. Citeste mai multe …

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.