Ploiesti, Sfantu Gheorghe si Zalau – cele mai eco orase din Romania

Views: 563

Ploiestiul se afla pe lista celor mai eco orase din Romania,  avand cel mai bun sistem de colectare separata s reciclare a deseurlor, deseuri plasticpotrivit unui clasament facut de Eco-Rom Ambalaje, companie prezenta cu puncte de colectare separata in peste 400 de orase din Romania.

Sub 65% din romani au acces la serviciile de colectare selectiva, cu o treime mai mult decat aveau acum 4 ani.

Orasul Zalau este lider in acest clasament, urmat de municipiul Sfantu Gheorghe, iar Ploiestiul ocupa locul 3 in acest clasament.

Ploiestiul s-a confruntat insa cu o mare problema – anume furtul deseurilor din spatiile special amenajate pentru sortare.

Conducerea orasului a luat masura de a sanctiona furtul de materiale reciclabile din spatiile special amenajate. Conform legislatiei in vigoare, persoanele care sustrag deseurile din sistemele de colectare pot lua amenda de pana la 1.000 lei, iar deseurile furate sunt confiscate.

Cei peste 197.000 de ploieşteni au acces la 654 de containere speciale. Anul trecut, ploieştenii au colectat separat peste 560 tone de deşeuri de ambalaje, de 17 ori mai mult faţă de cantitatea reciclată în primul an de implementare a sistemului, respectiv din 2010.

Sursa mediafax.ro

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.