Ploiesteni, aveti grija la turturi – recomandarea Primariei Ploiesti

Views: 2290

Primăria municipiului Ploiești le reamintește ploieștenilor, persoane fizice și juridice, că au obligația de a înlătura zăpada, gheața sau poleiul de pe trotuarele din dreptul locuințelor sau sediilor firmelor, în vederea asigurării deplasării în condiții adecvate.

Pentru a se evita aplicarea de amenzi contravenționale, vă informăm faptul că, în conformitate cu H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești,  “neefectuarea sau efectuarea necorespunzătoare de către persoanele fizice sau juridice a operațiilor de menținere a curățeniei, înlăturare a zăpezii, gheții sau poleiului, a trotuarelor și rigolelor (inclusiv a grătarelor gurilor pluviale), din dreptul locuințelor sau sediilor” constituie contravenție, iar sancțiunile ce pot fi aplicate de Poliția Locală Ploiești  sunt cuprinse între 500 și 1500 de lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

Totodată, solicităm cetățenilor să acorde o atenție deosebită îndepărtării țurțurilor formați la nivelul acoperișului imobilului sau oricărei alte construcții, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în cele mai sigure condiții.

Acolo unde situația se impune, iar gradul de dificultate în îndepărtarea țurțurilor este unul mărit, cetățenii sunt rugați să semnaleze aceste cazuri apelând Dispeceratul Primăriei Municipiului Ploiești, la numărul de telefon 0244/984, respectiv Dispeceratul Poliției Locale Ploiești la telefon 0244/954.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.