Fostul sef al DGA Prahova si ofiterul BCCO Emanuel Saghel, in arest la domiciliu

Views: 1010

Fostul șef al Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, și ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel, arestați într-un dosar în legătură cu care procurorii DNA Ploiești au făcut, miercuri, percheziții la domiciliile unor foști ofițeri SRI, au fost plasați de instanța de fond în arest la domiciliu.

Potrivit datelor postate pe portalul instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, miercuri, cererile formulate de cei doi inculpați și a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, atât în cazul lui Ispas, cât și în cazul lui Saghel.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare, pentru inculpați și procuror.

Constantin Ispas și Emanuel Saghel au fost arestați preventiv în luna august, într-un dosar care vizează mai multe fapte de corupție și în care mai este urmărit penal și fostul adjunct al șefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu.

Potrivit DNA, Constantin Ispas este acuzat de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, iar Adrian Rădulescu este urmărit penal pentru două infracțiuni de cercetare abuzivă.

Totodată, ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel este acuzat de luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Procurorii DNA Ploiești au efectuat, miercuri, patru percheziții domiciliare în județul Prahova, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în cursul anului 2015. Citeste mai multe …

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.