Festivalul International de Film Ploiesti, 16 – 19 iunie 2016

Views: 835

În perioada 16-19 iunie 2016, AFI Palace Ploiești va fi gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri de film organizate în România, Festivalul Internațional de Film Ploiești (PIFF). Anul acesta PIFF ajunge la cea de-a cincea ediție și va aduce cinefililor emoții intense în sala de cinema, la Cinema City.

“Festivalul Internațional de Film Ploiești este deja o tradiție în centrul nostru comercial și ne face o deosebită plăcere să îi avem alături de noi și în acest an pe unii dintre cei mai talentați regizori din țară si din străinătate. PIFF este un festival care demonstrează potențialul cultural al orașului nostru și ne bucurăm că astfel de evenimente au loc în Ploiești. Sperăm ca ediția din acest an va fi un prilej de întâlnire pentru cât mai mulți iubitori ai filmului și ai artei cinematografice.”, a declarat Oana Vîjială, Mall Manager AFI Palace Ploiești.

Anul acesta PIFF are trei secțiuni, Competiția Internațională de Scurtmetraje, Proiecții Speciale și Evenimentele Conexe. În cadrul competiției oficiale vor rula 15 scurtmetraje de gen, din 11 țări diferite. Spectatorii vor putea viziona 10 premiere românești, 1 premieră europeană, 1 premieră internațională și 1 premieră mondială. Acestea vor fi jurizate de nume importante din domeniul cinematografiei, care vor acorda la final Trofeul PIFF 2016 în valoare de 1000 de euro.

În afara scurtmetrajelor înscrise în competiție, vor fi proiectate și scurtmetraje de comedie neagră, filme experimentale, filme care tratează subiecte legate de război și revoluție, dar și povești neobișnuite de dragoste, în cadrul secțiunilor Dark Comedy, Experimental, War Zone și Lovestory Special.

 

PIFF 2016 va avea startul joi, pe 16 iunie, odată cu gala de deschidere. În prima zi, cinefilii vor putea urmări o retrospectivă a celor mai bune scurtmetraje de la PIFF 2015, iar seara va continua cu scurtmetraje din secțiunea Dark Comedy.

Cea de-a doua zi a festivalului va începe cu reluări din ziua precedentă, va continua cu scurtmetraje din competiția oficială, dar și cu filme din secțiunea War Zone.

În a treia zi de festival, participanții vor face cunoștință cu genul de film Experimental, dar și cu Lovestory Special. Sâmbătă este și ziua în care Festivalul Internațional de Film Ploiești va anunța marele câștigător al titlului Cel mai bun film, în cadrul Award Gala. Seara va continua cu o proiecție specială cu scurtmetraje românești de gen.

Ultima zi a Festivalului aduce reluări ale filmelor din cadrul competiției oficiale, dar și din secțiunile Experimental și Lovestory Special.

Juriul Festivalului din 2016 va fi format din Elbert van Strien, regizor, scenarist și câștigător al mai multor premii la festivaluri de filme de gen din lume și Dorian Boguță, actor cunoscut pentru rolurile interpretate în filmele „Alt Love Building”, „Moartea domnului Lăzărescu” și „Francesca”.

Biletele la Festivalul Internațional de Film Ploiești 2016 pot fi achiziţionate de la casieriile Cinema City din incinta AFI Palace Ploieşti, dar şi de pe site-ul cinemacity.ro. Preţul unui bilet pentru un calup de filme este 10 lei, iar un bilet redus costă 7 lei.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.