Campania organizata de DSP Prahova – informatii despre consumul de alcool

Views: 1942

Direcţia de Sănătate Publică Prahova, organizează în luna iulie 2018 campania de informare-educare-comunicare cu titlul “LUNA NAŢIONALĂ A INFORMĂRII DESPRE EFECTELE CONSUMULUI DE ALCOOL

Aceasta campanie are si un slogan, anume “Alcoolul nu este o rezolvare”

Se doreste informarea populatiei vulnerabile cu privire la efectele consumului daunator de alcool si sa se previna debutul timpuriu si a consumului daunator de alcool in randul tinerilor din grupurile vulnerabile.

Obiective specifice:

  • conștientizarea noțiunii de consum dăunător de alcool.
  • informarea tinerilor cu privire la consecințele debutului timpuriu al consumului de alcool.
  • informarea tinerilor cu privire la consecințele medicale și sociale pe termen scurt și pe termen lung ale consumului dăunător de alcool.
  • conștientizarea rolului negativ al modelelor de consum excesiv de alcool din mediul familial și social.
  • creșterea interesului și stimularea participării sociale a grupurilor vulnerabile la campaniile de informare, educare și conștientizare pentru un stil de viață sănătos.

Tinerii care se confruntă cu lipsuri materiale, boli, probleme familiale, carențe în educație, lipsa locuinței sau discriminare pot fi predispuşi să consume alcool în cantităţi mari şi de la vârste mai timpurii, iar consecințele alcoolului asupra sănătăţii şi vieţii pot fi mai severe decât la semenii lor. Deși aproape jumătate din tineri declară că băutura îi ajută să uite de probleme,

Alcoolul nu este o rezolvare!

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.