30 de elevi din Ploiesti, scoala Elena Doamna, suspectati de toxiinfectie alimentara din cauza programului “lapte si corn”

Views: 778

Autoritățile prahovene au demarat, luni, o anchetă epidemiologică în cazul celor peste 30 de elevi care au fost transportați de la școală la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat produse produsele distribuite în programul guvernamental ‘Lapte și corn’, doi dintre ei rămânând sub supraveghere medicală.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura Prahova, o echipă formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova, ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor (CPC) și ai Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova s-a deplasat la Școala ‘Elena Doamna’ din Ploiești, demarând o anchetă epidemiologică privind loturile de lapte/corn distribuite, dar și condițiile de păstrare și manipulare până la momentul consumului.

‘De asemenea, o echipă formată din reprezentanți ai DSVSA Prahova și OPC Prahova s-a deplasat la fabricile producătoare pentru prelevarea de probe de lapte și corn. Până la obținerea rezultatelor de laborator, s-a luat măsura reținerii oficiale a loturilor de lapte/corn din care s-a distribuit astăzi’, se precizează în comunicatul citat.

Peste 30 de copii din clasele V-VIII care acuzau dureri abdominale, frisoane, greață și vărsături au fost duși de la școală la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.

’29 de elevi au fost preluați de ambulanțe și de SMURD și transportați la Spitalul Județean de Urgență, Secția Boli Infecțioase. Tot acolo au ajuns doi copii cu simptome asemănătoare, aduși de părinți la Spitalul de Pediatrie, de unde au fost transferați de către SAJ, cât și un copil adus direct de părinți la Spitalul Județean. (…) au fost examinați de personalul medical și s-a stabilit suspiciunea de toxiinfecție alimentară cu simptomatologie ușoară. 30 de copii nu au necesitat internare, fiindu-le stabilit tratament la domiciliu, iar 2 au rămas sub supraveghere la unitatea spitalicească’, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Luni a fost prima zi din cursul acestui an școlar în care în unitățile de învățământ din Prahova au fost distribuite produsele din programul guvernamental ‘Lapte și corn’.

Administratorul public al județului, Fabioara Ionescu, a declarat pentru AGERPRES că licitația a fost câștigată de o asociere formată din patru firme, respectiv Ecolact, care furnizează laptele, Vel Pitar, Lido Gîrbea și Voipan.

‘Noi am pornit această licitație pentru lapte și corn (…) încă de la sfârșitul lunii august, când am primit numărul de elevi care urmează să fie în acest an școlar, număr pe care ni l-a dat Inspectoratul Școlar. Între timp, (…) a fost o serie de contestații și la această dată s-a încheiat contractul de furnizare lapte și corn. Sau pierdut aproape 54 de zile din acest an școlar. Azi a început furnizarea în școli a laptelui și cornului și sper să nu avem probleme mai departe, în sensul că și acum suntem la Curtea de Apel. Cel care a pierdut de mai multe ori, iar CNSC nu i-a dat dreptate, acum ne-a dat în judecată, dar putem încheia contractul chiar dacă suntem în instanță’, a declarat Fabioara Ionescu.

Potrivit acesteia, valoarea contractului este de 8,9 milioane lei fără TVA, iar de aceste produse beneficiază 74.510 elevi. Citeste mai multe …

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.