Prima Casa 2016 – Guvernul aloca in 2016 un plafon suplimentar de 1.5 miliarde lei

Views: 820

De anul urmator, din 2016, Guvernul aloca un plafon suplimentar de garantii in valoare de 1.3 miliarde lei, in cadrul programului Prima Casa, la care se mai adauga 200 milioane de lei din sumele eliberate dupa ce au fost rambursate creditele in derulare, astfel plafonul total ajunge la 1.5 miliarde lei in 2016.

‘În stabilirea plafonului de garanții care pot fi emise în cadrul Programului Prima casă s-a avut în vedere creșterea venitului disponibil al populației, în condițiile măsurilor de relaxare fiscală și de creșteri salariale adoptate, precum și a perspectivelor de creștere economică, toți acești factori favorizând relansarea creditării în economia românească’, se menționează în proiect.

Plafonul a fost redus aproape la jumatate fata de anul 2015, tinand cont de plafonul initial de 2.6 miliarde de lei, care a fost suplimentat pe final de an cu 200 milioane lei, astfel ajungand plafonul la 2.8 miliarde de lei.

În schimb, statul reduce marja de dobândă maximă pe care băncile o pot percepe pentru astfel de credite de la 2,5 puncte peste ROBOR la trei luni, la 2 puncte.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.