Loteria bonurilor fiscale continua si in 2017 – cand va avea loc prima extragere

Views: 1286

Prima extragere din acest an, 2017, va avea loc pe data de 22 ianuarie 2017.

Ministerul Finanțelor Publice are în vedere continuarea organizării extragerilor Loteriei bonurilor fiscale și în anul 2017, prima extragere fiind programată în data de 22 ianuarie 2017. Totodată, precizăm că, în prezent, este în curs de aprobare un ordin al ministrului Finanțelor Publice prin care se stabilește fondul anual de premiere pentru desfășurarea extragerilor Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2017“, se arată în răspunsul MFP.

Totodată, instituția precizează că Loteria bonurilor fiscale, ca măsură pentru combaterea evaziunii fiscale și încurajarea cumpărătorilor de a solicita bonurile fiscale în vederea fiscalizării veniturilor operatorilor economici, este reglementată de Ordonanța Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, aprobată cu modificări prin Legea nr.166/2015.

“Menționăm că Loteria bonurilor fiscale este o măsură menită să contribuie pe termen lung la educarea cumpărătorilor, în calitatea lor de consumatori și de beneficiari ai serviciilor sociale finanțate de la bugetul de stat, în ceea ce privește îndeplinirea obligației de a solicita bonul fiscal”, se mai arată în documentul citat.

Potrivit legislației în vigoare, plafonul anual de premii pentru Loterie este stabilit anual prin Ordin al ministrului Finanțelor Publice, iar extragerile au loc în prima duminică de după data de 15 a luni ulterioare celei pentru care are loc extragerea.

Source:Agerpres
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.