Lista medicamentelor compensate modificata de Agentia Nationala a Medicamentului

Views: 1317

Agentia Nationala a Medicamentului va introduce pe lista de medicamente compensate, in mod continuu, toate medicamentele evaluate, potrivit unei declaratii a ministrului Sanatatii Bodog.

Toate medicamentele care au fost evaluate de Agenţia Naţională a Medicamentului, indiferent cum s-a numit acel medicament, va fi introdus pe lista de compensate. Şi acesta va fi un proces continuu. Noi am spus că în primul trimestru introducem medicamente noi, dar aceasta va fi repetată ori de câte ori va fi nevoie, ori de câte ori vor fi medicamente care au fost evaluate deja de Agenţia Naţională a Medicamentului. Pe site, în transparenţă decizională, se va găsi de săptămâna viitoare actul normativ prin care introducem noi medicamente pe lista de compensate. Sunt în jur de 16 molecule noi, care sunt deja evaluate, pentru cancer, pentru boli hepatice, boli cardiovasculare”, a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că reducerea preţurilor la medicamente este prevăzută într-o singură tranşă.

Ordinul privind reducerea preţului la medicamente este pe site, la transparenţă decizională, deja firmele au cerut consultări publice pe această temă. Nu vă ascund faptul că am avut discuţii cu ei înainte, pentru că nu este interesul guvernului să ieftinim medicamentele şi să dispară de pe piaţă sau să se plece la export paralel. Continuăm discuţia şi încercăm să găsim cea mai bună cale ca această ieftinire să nu se repercuteze negativ asupra pacienţilor”, a mai spus Bodog.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.