ISU are puterea de decizie daca un local este inchis sau nu

Views: 725

“Dam ISU puterea sa inchida localurile care pun in pericol viata oamenilor” – aceasta este declaratia lui Victor Ponta, premierul Romaniei.

Marti, Executivul va aproba o ordonanta de urgenta care da dreptul Inspectoratului de Situatii de urgenta sa inchida, pe loc, localurile care nu respecta legile privind protectia la incendii.

Cluburile vor putea fi inchise de ISU, iar redeschiderea cluburilor se va putea face doar in cazul in care se iau masurile necesare pentru a asigura siguranta publicului.

Astăzi (marţi – n.r.), din punct de vedere legislativ, vreau să modificăm prin ordonanță de urgență și să clarificăm competența legislativă. (…) Adoptăm ordonanța de urgență prin care dăm putere direct celor de la ISU, nu autorități locale, nu altcineva, să verifice aceste localuri în care au loc acțiuni care implică foarte multă lume, să le verifice din punctul de vedere al respectării condițiilor privind protecția împotriva incendiilor și a catastrofelor și să ia pe loc măsura închiderii acestora, sigilare, până la momentul la care își îndeplinesc condițiile. Sunt măsuri dure“, a declarat Victor Ponta la şedinţa de Guvern.

Nu vrea nimeni să oprească cluburile și discotecile din România. Vrem să oprim cluburile și discotecile care au potențial de a deveni cimitire, cum s-a întâmplat vineri seara“, a adăugat premierul.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.