Fumatul in spatiile publice inchise este interzis – legea este constitutionala

Views: 1216

Legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise este constitutionala – judecatorii au respins sesizarea formulata de cei 33 de senatori, care au sustinut ca aceasta lege ar fi neconstitutionala si ca introduce o forma de discriminare.

Legea va merge la promulgare si va intra in vigoare in 45 de zile imediat dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

Un grup de 33 de senatori a depus, pe 21 decembrie, la Curtea Constituţională contestaţia referitoare la legea care interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, adoptată în 15 decembrie de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

CCR a respins, miercuri, în unanimitate, sesizarea sentorilor, astfel încât legea va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Legea va intra în vigoare la 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

CE PREVEDE LEGEA

Potrivit legii care va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial, fumatul va fi interzis total în cluburi, baruri, restaurante, în taxiuri, instituţii de învăţământ, spitale, precum şi la locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spaţiu închis.

Prin noua formulare, prin “spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”. Practic interdicţia vizează toate cluburile, barurile şi restaurantele.

De asemenea, legea antifumat interzice fumatul în spaţiile de la locul de muncă şi în orice loc de joacă pentru copii, fie că este spaţiu închis sau în aer liber.

Interdicţia se aplică şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv taxiuri, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private.

În aceste spatii va fi interzisa inclusiv utilizarea tigarilor electronice.

Citeste mai multe …

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.