50 de politisti au pazit cutiile milei din biserici – acestia au stat inchisi in biserici

Views: 1004

Cutiile milei au fost obiectiv strategic, pentru o noapte, în Constanţa. Toţi agenţii din oraş au fost detaşaţi să păzească lăcaşurile de cult. Oameni în uniformă s-au încuiat în biserici şi au stat la pândă, pentru a-i prinde pe hoţii, care au prădat, în ultima vreme, cutiile cu donaţii. Sindicaliştii sunt revoltaţi şi susţin că a fost o operaţiune făcută pe genunchi. Au reclamat situaţia la Ministerul de Interne.

O biserică din cartierul Poarta 6 a fost spartă de 14 ori. Hoţii au dat ultimul atac weekendul trecut, când au reuşit să fure din cutia milei aproape 50 de lei.

Hoţii nu s-au atins de icoane sau de obiecte bisericeşti. Au golit peste tot cutia milei. Deşi preoţii ar fi putut lua peste noapte banii din cutie, autorităţile au vrut să-i prindă pe infractori în flagrant. Soluţia: au trimis în fiecare biserică agenţi în uniformă care să stea de pază noaptea. Măsura i-a indignat pe sindicalişti care susţin că agenţii au fost încuiaţi în interiorul lăcaşelor de cult. Preoţii îi contrazic.

În felul ăsta îi simțim aproape şi pe dânşii de noi şi a rămas un organ al poliţiei în biserică. A avut la dispoziţie cheia bisericii, a putut să iasă când doreşte şi să intre când doreşte,” spune pr. Ionuţ Aştefănoaie, paroh biserica “Sf. Cuvios Gherman”.

Sindicalişti mai spun că poliţiştii au lucrat singuri, şi nu în echipe, aşa cum cere procedura.

Să nu ne trezim că reclamă vreun preot sau ştiu eu ce responsabil de lăcaş de cult că le-a dispărut ceva de pe acolo, că poliţiştii au fost singuri şi n-au nicio dovadă că… n-au primit un inventar,” precizează Daniel Avasilcăi, reprezentant EuroPol, filiala Constanţa.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene au o altă variantă

Dispozitivele au fost constituite astfel încât au existat poliţişti atât în interiorul clădirilor, cât şi în exteriorul acestora pentru a exista posibilitatea unei reacţii prompte,” explică Alexandra Creţu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Source:Digi24.ro
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.