245 de elevi s-au intors la scoala cu paduchi, dupa vacanta de iarna – se intampla in Bucuresti

Views: 900

Mai multi copii din Bucuresti s-au intors la scoala cu paduchi, dupa vacanta de iarna. Aproape 250 de elevi au fost infestati cu paduchi, potrivit DSP Bucuresti.

La nivelul Capitalei, în urma triajului epidemiologic realizat de cadrele medico-sanitare din instituţiile şcolare după vacanţa de iarnă, au fost înregistrate 245 de cazuri de pediculoză, 2.143 de cazuri de angină, 18 cazuri de varicelă şi două cazuri de infecţii micotice.

După efectuarea tratamentului împotriva păduchilor, la al doilea control au mai fost găsite doar şase cazuri, precizează DSP.

Media cazurilor de pediculoză este de 200-250 la fiecare triaj, mai arată reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, aceste controale sunt realizate după fiecare vacanţă de către cadrele medico-sanitare din şcoli, licee şi grădiniţe.

ISMB solicită părinţilor ca, în cazul în care cunosc cazuri de pediculoză sau de infecţii transmisibile, să anunţe Inspectoratul Şcolar pentru evitarea răspândirii acestora.

Source:Digi24.ro
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.