Telefonul va putea fi incarcat in 30 de secunde – VIDEO

Views: 1022

Multi cred imposibil acest lucru, insa o companie israeliana a anuntat ca a dezvoltat o tehnologie care permite reincarcarea unei baterii de telefon mobil in doar cateva secunde.

La fel se poate face si cu o masina electrica, insa procesul dureaza cateva minute.

Folosind nanotehnologia pentru sintetizarea de molecule artificiale, compania StoreDot din Israel a dezvoltat o baterie care poate absorbi și stoca o cantitate foarte mare de energie în scurt timp, acționând, de fapt, ca un burete foarte dens care absoarbe energia electrică și o păstrează.

“Acestea sunt materiale noi”, a spus Doron Myersdorf, fondatorul și directorul executiv al StoreDot, firmă între ai cărei investitori se numără și miliardarul rus Roman Abramovici, care este și proprietar al clubului de fotbal Chelsea.

Inovația se bazează pe crearea de “nanogranule”, pe care StoreDot le descrie ca molecule de peptide bio-organice. Nanogranule modifică modul în care se comportă o baterie pentru a permite rapid absorbția și păstrarea energiei electrice, precizează Reuters.

Actualul prototip este mult prea voluminos pentru un telefon mobil, dar compania estimează că va putea lansa pe piață până în 2016 o baterie subțire care să poată absorbi și furniza în numai 30 de secunde energia electrică necesară funcționării unui smartphone pentru o zi întreagă.

Cu un număr de utilizatori de smartphone-uri care va ajunge la 1,75 miliarde în acest an, StoreDot întrevede o piață mare pentru noul său produs.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.