Ostatici intr-o cafenea din Sydney – teroristii islamisti sunt suspectii

Views: 1015

UPDATE: Autorul luării de ostatici de la Sydney a cerut un drapel al grupării Statul Islami şi a anunţat că a plasat patru bombe, dintre care două în cafenea şi două în alte părţi ale oraşului, informează AFP şi DPA, care citează postul de televiziune australian Channel-10.

Poliţia australiană nu a confirmat aceste informaţii. Postul Channel-10 a explicat că a vorbit ”direct” cu două persoane ţinute ostatice în interiorul cafenelei Lindt, situată în cartierul financiar din Sydney. A doua revendicare a bărbatului înarmat este să discute cu premierul australian Tony Abbott, via radio.
Premierul Tony Abbott, care a avertizat în legătură cu planuri ale militanţilor islamişti de a ataca obiective australiene, a declarat că există informaţii că luarea de ostatici la cafenea este motivată politic.

UPDATE: Poliția australiană a afirmat luni că negociatori ai săi se află în contact cu bărbatul înarmat care a luat ostatici într-o cafenea din Sydney, însă a refuzat să speculeze în legătură cu posibila motivație a atacatorului, relatează Reuters. 

Mai devreme, trei ostatici au fost văzuți ieșind în fugă din clădire. Un oficial din cadrul poliției a afirmat că nu se știe exact câți ostatici se află în continuare în cafenea, însă a precizat că ‘nu sunt mai mulți de 30’.

UPDATE: Un bărbat înarmat ţine ostatici la Sydney, anunţă poliţia

13 persoane au fost retinute luni intr-o cafenea din Sydney, cel mai probabil de militantii islamisti.

Un singur bărbat înarmat ţinea luni un număr necunoscut de ostatici într-o cafenea din Sydney, situată în centrul oraşului, a anunţat poliţia, adăugând că deocamdată nu se poate vorbi despre o operaţiune teroristă, relatează AFP.

“Pot să confirm că avem un autor înarmat în clădire, care reţine un număr necunoscut de ostatici”, a declarat Andrew Scipione, şeful poliţiei statului New South Wales.

Niciun contact nu a fost stabilit cu persoana care a luat ostatici, a anunţat el.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.