Obama nu vrea izolarea USA de statele afectate de Ebola

Views: 929

Presedintele american Barack Obama a declarat, sambata, ca suspendarea vizelor pentru cetatenii tarilor afectate de virus nu ar face decat sa inrautateasca situatia.

“Nu ne putem izola de Africa de Vest”, a menționat Obama, explicând că o eventuală restricție ar îngreuna transferul de lucrători sanitari sănătoși și de provizii în regiune și i-ar putea face pe oameni să încerce să părăsească regiunea pentru a evita scanarea, ceea ce ar avea efecte nedorite asupra trasabilității cazurilor. “A încerca să izolezi o întreagă parte a lumii — presupunând că acest lucru ar fi posibil — ar putea înrăutăți și mai mult situația”, a menționat Obama.

Președintele american a spus că va fi nevoie de timp pentru a combate virusul și a avertizat că, “înainte ca toate acestea să se termine, vom mai avea cazuri izolate aici, în America”. Dar Obama a încercat să pună lucrurile în perspectivă, amintindu-le americanilor că pe teritoriul SUA au fost diagnosticate doar trei cazuri. “Ceea ce vedem acum nu este ‘o explozie” sau o ‘epidemie’ de Ebola în America. Este o boală gravă, dar nu trebuie să cădem pradă isteriei sau fricii”, a spus el, potrivit agerpres.ro

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.