Audi Q7 – lansat pe 14 decembrie 2014

Views: 931

Noul Audi Q7 a fost lansat pe 14.12.2014 – unul dintre cele mai asteptate modele din gama Audi si-a facut aparitia ieri, cu o luna inaintea debutului sau de la Salonul Auto din Detroit.

2015 va fi un an important pentru gama SUV-urilor Audi, marca germană urmând să scoată pe piaţă, după nouă ani, o nouă generaţie a celui mai mare model din gama proprie. Noul Audi Q7 este aşteptat să fie prezentat la Salonul Auto de la Detroit, care-şi deschide porţile la mijlocul lunii ianuarie, însă primele imagini ale modelului mărcii din Ingolstadt au fost deja publicate de marca germană alături marea majoritate a informaţiilor legate de acest model.

EXTERIORObservăm schimbări majore în alura şi design-ul celei de-a doua generaţii a SUV-ului Audi. Astfel, aspectul masiv al primului Q7 a fost înlocuit de un unul asemănător mai degrabă cu un break înălţat, acest lucru fiind semnalat printr-o gardă la sol mai mică şi o înălţime redusă. Construit pe platforma MLB Evo a celor de la Audi, modelul beneficiază la nivel estetic de aportul unei grile împrumutate de la gama recentă de modele şi de blocuri optice angulare atât în faţă, cât şi în spate.Asemănările cu vechiul Q7 sunt, astfel, foarte puţine, o comparaţie faţă în faţă între cele două generaţii subliniind mai degrabă două modele diferite decât o continuare a unui tipar.

La nivel de dimensiuni, noul Q7 sensibil mai mic decât precedenta generaţie, designerii Audi scurtându-l cu aproape patru centimetri. Totuşi, interiorul beneficiază de un spaţiu suplimentar de 2.1 centimetri pe lungime datorită ampatamentului diferit. De asemenea, deşi din fotografii pare mult mai scund, Q7 le oferă pasagerilor un plus de 4 centimetri pe verticală. Cea mai serioasă diferenţă fiind regăsită însă la nivelul greutăţii. Astfel, al doilea Q7 este cu 325 de kilograme mai uşor decât precedentul model, versiunea de bază reuşind să coboare sub două tone: 1995 de kilograme. Audi Q7, cândva cel mai mare şi greu model din segment, devine astfel cel mai uşor SUV mare premium de pe piaţă.

Citește continuarea pe Automarket.ro

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.