Leul se prabuseste in fata principalelor valute – curs valutar interbancar 9.11.2015

Views: 1017

Principalele valute cresc peste recordurile atinse vineri la cursul BNR. Dolarul a inregistrat cea mai mare crestere fata de leu.

Euro a ramas la 4.45 lei, aproape de ce a anuntat vineri BNR, atunci cand moneda europeana a atins maximul ultimelor patru luni. Euro nu a mai ajuns la acest curs din 9 iulie 2015.

Dolarul a avut cea mai mare crestere, la 4.13 lei / 1 dolar, depasind astfel maximul ultimelor 6 luni, cand a fost 4.095 lei / dolar. Vineri, pe piata interbancara, dolarul a ajuns la 4.15 lei.

Francul a avut o crestere de 0.01 lei, ajungand astfel la 4.12 lei.

*Datele sunt valabile pentru ora 11.25, 9 noiembrie 2015.

Dacă vor fi alegeri anticipate, euro ar putea ajunge la 4,5 lei – analişti

“Dacă nu se va ajunge la o înţelegere rapidă pentru formarea unui nou Guvern, ne putem aştepta ca euro să continue să se aprecieze şi să testeze din nou rezistenţa de la 4,5 lei. Chiar dacă va trece de acest nivel însă, experienţa crizelor politice anterioare, mai mici sau mai mari, ne arată că pe termen mediu intervalul de variaţie al cursului valutar nu se schimbă în mod semnificativ, acest lucru având loc doar în cazul unor evenimente economice importante, nu în cazul celor politice”, a declarat Marius Pandele, analist la casa de brokeraj Prime Transaction.

“Leul se depreciază într-o reacţie tipică de repoziţionare în momente de incertitudine. Dincolo de tiparul reacţiei iniţiale, cursul se poate opri în jurul lui 4,45 lei. Deprecieri mai mari ar fi dacă se ajunge la alegeri anticipate, am vorbi de 4,48 – 4,50 atunci”, a declarat Claudiu Cazacu, analist şef la casa de brokeraj XTB România, pentru ECONOMICA.NET.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.