Iohannis vrea ca Romania sa treaca la moneda euro

Views: 684

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarati ieri, 12 februarie 2015, ca Romania isi doreste sa adopete moneda europeana.

In cadrul reuniunii informale a Consiliului European, acesta a precizat ca Romania doreste sa foloseasca moneda europeana – euro.

“In acest context a fost subliniata importanta continuarii reformelor structurale in toate statele membre. Am subliniat faptul ca Romania isi doreste sa adopte moneda unica europeana. Din aceasta perspectiva vom urmari cu toata atentia actuala proces de consolidare a Uniunii Economice si Monetare”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a menţionat că în cadrul Consiliului a existat o dezbatere asupra situaţiei Greciei. Totodată, el a arătat că preşedintele Eurogrupului a informat asupra principalelor aspecte abordate în reuniunea de miercuri.

‘Ne bucură faptul că s-a ajuns la un acord astăzi între primul ministru grec şi preşedintele Eurogrup pentru a începe consultări tehnice înaintea convocării reuniunii Eurogrup de lunea viitoare’, a adăugat Iohannis.

Sursa economica.net

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.