Pretul asigurarilor RCA creste – euro a ajuns la 4.529 lei

Views: 829

Asigurarile RCA au crescut cu peste 15% dupa ce Astra Asigurari a disparut de pe piata, iar cresterea euro in fata leului va face asigurarile sa creasca si mai mult.

Companiile de asigurări au vândut poliţe auto obligatorii în valoare de1,7 miliarde lei în prima jumătate a acestui an, iar în condiţiile majorării tarifului mediu ar putea închide anul cu afaceri de peste 3 miliarde de lei din RCA.

Vezi: Asigurari RCA la cele mai mici preturi – ce asigurare alegi?

Brokerii de asigurări spun că au semnalat o creştere semnificativă a tarifelor pe segmentul transportatorilor, unde o poliţă a ajuns în prezent să fie de două-trei ori mai scumpă.

„Tarifele au crescut pentru că a fost loc şi s-a putut. Falimentul Astra a fost speculat, a fost practic momentul oportun. Mi se pare exagerată creşterea tarifelor pentru transportatori, unde cel mai mic tarif s-a dublat în trei luni. Nu poţi creşte tarifele atât de mult într-un interval atât de scurt (…) Într-adevăr daunele sunt mari, dar daunalitate mare era şi înainte. Consecinţa va fi că firmele nu îşi vor mai înamtricula camioanele în România. Se vor muta în Bulgaria, cel puţin firmele cu flote mari“, a explicat Viorel Vasile, managing partner al brokerului Safety.

El spune că se aşteaptă ca tarifele să crească în continuare în cazul camioanelor, deoarece competiţia nu este foarte mare pe acest segment, aşa cum este în cazul autoturismelor.

Vezi: Asigurari RCA la cele mai mici preturi – ce asigurare alegi?

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.