Bugetarii vor primi cate un voucher de vacanta, in valoare de 1450 lei

Views: 1398

Fiecare bugetar va primi un voucher de vacanță în valoare de 1.450 de lei de la 1 iulie, a declarat, ieri, Bogdan Hossu, președintele Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa, la finalul ședinței Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Finanțelor Publice.

Discuțiile au fost în general legate de parametrii macroeconomici ai bugetului pe 2017, pentru că au avut și câteva elemente pentru viitor. Ceea ce este important este că s-a confirmat garantarea acoperirii creșterilor salariale conform actelor normative date până acum legate de salariile din sectorul bugetar, pe de o parte. Pe de altă parte, problema voucherelor de vacanță nu se va proroga decât până la 1 iulie. De la 1 iulie se va aplica un voucher de vacanță pentru fiecare bugetar în valoarea salariului minim garantat în plată de 1.450 lei”, a spus Hossu. El a adăugat că este prevăzută alocarea de la rezervele de stat a unei sume de 91 de milioane de lei pentru Compania Națională a Uraniului.

Avem și câteva vești bune ce au fost corectate. Pentru Compania Națională a Uraniului este prevăzută alocarea la rezervele de stat de 91 milioane de lei, pentru cei de la Salvați pe Mare (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare ARSVOM — n. r.) sunt banii alocați la Ministerul Transporturilor, pentru alinierea salariilor lor conform Legii 250 la cele de la intervenții speciale”, a susținut liderul Cartel Alfa.

Hossu a mai spus că singura deficiență rămâne faptul că acordarea fondurilor de premiere va fi prorogată pentru începutul anului viitor și va fi prevăzută în noua lege de salarizare unitară, care ar putea intra în vigoare de la 1 iulie.

Potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, publicat luni pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, acordarea unor drepturi salariale și de altă natură de care ar trebui să beneficieze personalul din sectorul bugetar, precum premii, tichete cadou, tichete de masă, vouchere de vacanță etc., va fi amânată până la 31 decembrie 2017.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.