Stadionul “Ilie Oana” ar putea intra in circuitul echipelor nationale – FRF isi face planuri cu stadionul

Views: 1232

Federaţia Română de Fotbal (FRF) vrea să folosească Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, care aparţine autorităţilor locale, pentru acţiuni oficiale ale echipelor naţionale de seniori şi juniori, anunţă autorităţile locale, stadionul urmând a fi utilizat în acest scop după refacerea gazonului.

FRF este interesată să introducă Stadionul “Ilie Oană” în circuitul echipelor naţionale, arena sportivă din Ploieşti, care aparţine autorităţilor locale şi care a fost renovată recent, urmând a fi gazda unor meciuri ale echipelor naţionale de seniori şi juniori, anunţă Primăria Ploieşti printr-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Potrivit sursei citate, în ultima perioadă, FRF a corespondat cu Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, instituţie aflată în subordinea Primăriei şi care administrează stadionul, iar în acest context FRF şi-a exprimat intenţia de a folosi stadionul la meciuri ale echipelor naţionale.

“FRF este interesată de folosirea Stadionului «Ilie Oană» pentru unele dintre acţiunile oficiale şi amicale ale echipelor naţionale de fotbal de seniori, de tineret şi de juniori masculin şi feminin, din calendarul sportiv al anului în curs“, este mesajul oficialilor FRF, dat publicităţii de autorităţile locale din Ploieşti.

Comunicatul Primăriei Ploieşti precizează că FRF este interesată de iniţierea unei colaborări “imediat ce vor fi remediate problemele care ţin, momentan, arena «Ilie Oană» în afara circuitului internaţional, prioritară fiind refacerea gazonului”.

Ultimul meci oficial disputat de echipa naţională de seniori a României găzduit de Stadionul “Ilie Oană” a fost cel cu Insulele Feroe, din 29 martie 2015.

Stadionul din Ploieşti aparţine autorităţilor locale şi în ultimii ani a fost folosit de clubul de fotbal Petrolul Ploieşti, deţinut de fraţii Daniel şi Nicolae Capră. Autorităţile locale au reziliat, la sfârşitul anului trecut, contractul prin care echipa Petrolul Ploieşti folosea stadionul, motivul rezilierii reprezentându-l datoriile acumulate de clubul de fotbal.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.