Lupii alergati de caini. Dinamo – Petrolul, scor final 2-0

Views: 913

Petrolul n-a reuşit să obţină nimic din ceea ce şi-a propus pentru întâlnirea cu Dinamo, suferind cel mai clar eşec al acestei ediţii de campionat, 0-2 în “Ştefan cel Mare”. Golurile gazdelor au fost marcate de Essombe (19) şi Gnohere (73).

Petrolul a mers în “Ştefan cel Mare” cu gândul mărturisit de a obţine toate cele trei puncte puse în joc, dar planurile elevilor lui Tibor Selymes s-au complicat nu după multă vreme de la primul fluier al confruntării. Asta pentru că, în ciuda unui start curajos, în care au căutat să mute jocul cât mai aproape de poarta lui Cerniauskas, “lupii” s-au văzut conduşi pe tabela de marcaj după nici 20 de minute, defensiva ploieşteană fiind surprinsă la prima acţiune periculoasă a amfitrionilor. A fost o pasă în adâncime a lui Vojinovic pentru Rotariu, acesta a rămas singur cu Pecanha, portarul “galben-albaştrilor” s-a opus într-o primă fază, însă mingea a ricoşat fericit la Essombe, cel care a reluat, cu capul, în poarta goală.

Era, astfel, 1-0 pentru bucureşteni iar Petrolul se vedea nevoită să declanşeze cursa după egalare, şi poate că ar fi reuşit să reechilibreze repede situaţia dacă centralul Cătălin Găman ar fi arătat punctul cu var atunci când Vojinovic a căzut cu mâna pe minge în propria suprafaţă de pedeapsă (21). Aproape de pauză, Dinamo a avut şansa desprinderii, dar Pecanha l-a blocat excelent pe Gavrilă (37), iar ploieştenii au solicitat din nou, în zadar, un penalty, la incursiunea lui Farina (42).

La pauză, Selymes a mutat ofensiv cu o dublă schimbare, trimiţându-i pe teren pe Zoubir şi pe Tamuz, dar, chiar şi aşa, ocaziile importante la poarta amfitrionilor au întârziat să apară, în ciuda unei aparente dominări teritoriale a ploieştenilor. Farina (64) i-a dat emoţii lui Cerniauskas cu un şut, din lateral dreapta, la care balonul a ocolit poarta, dar Dinamo a dat lovitura decisivă prin Gnohere (73), cel care, cu un vole din 8 metri, a finalizat după o centrare venită de pe stânga de la Feussi. A fost, practic, momentul în care meciul s-a închis, ploieştenii nemaiavând forţa, până la final, să încerce o revenire miraculoasă.

În etapa viitoare, Petrolul va juca duminică, de la ora 18.30, pe teren propriu, cu Astra Giurgiu.

Dinamo Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti 2-0 (1-0)

Marcatori: Essombe (19), Gnohere (73).

Dinamo: Cerniauskas – Fai, Nedelcearu, Mevlja, Filip – Vojnovic (cpt), Târcoveanu (56 Palic) – Gavrilă (71 Feussi), Rotariu, Matei – Essombe (56 Gnohere). Antrenor: Mircea Rednic.

Petrolul: Pecanha – Peteleu (46 Zoubir), Benga, Faug-Porret, Rippert – Bucşa, Ropotan – Farina (77 Nepomuceno), Marinescu (cpt), Varga – Rusu (46 Tamuz). Antrenor: Tibor Selymes.

Au arbitrat: George Cătălin Găman (Craiova) – Dragoş Iliescu (Craiova) şi Imre Bucsi (Sf. Gheorghe).

Arbitru de rezervă: Alin Flavius Roşu (Timişoara).

Observatori: Mihai Stancu (Bucureşti) şi Iosif Olah (Sf. Gheorghe).

Cartonaşe galbene: Palic (71), Rotariu (81), Feussi (86)/Rippert (38, 90), Ropotan (57), Zoubir (65).

Cartonaş roşu: Rippert (90).

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.