FC Petrolul Ploiesti pierde in fata celor de la Craiova, scor final 0 – 2

Views: 1204

Petrolul a pierdut meciul de la Craiova, 0-2, pornind, astfel, cu stângul în sezonul de primăvară. Gazdele au punctat câte o data în fiecare repriză, prin Vătăjelu (19) şi Nuno Rocha (63).

“Fiecare meci reprezintă o adevărată finală pentru noi”, prefaţa Constantin Schumacher debutul oficial al Petrolului în 2016, noul tehnician al “lupilor” fiind conştient că, de acum înainte, echipa sa îşi poate permite foarte puţin paşi greşiţi. La Craiova, ploieştenii au mers, astfel, cu intenţia declarată de a confirma faptul că au resursele necesare pentru a forţa evadarea din subsolul clasamentului, iar startul meciului a părut să respecte aşteptările. “Găzarii” s-au aşezat bine în teren şi au avut primele două oportunităţi ale întâlnirii, dar Marinescu (10) a trimis puţin pe lângă colţul scurt dintr-o lovitură liberă executată din marginea stângă a careului de 16 metri, iar devierea de fineţe a lui Paolucci (11), cu călcâiul, din faţa porţii, a fost anticipată de Straton, goalkeeper-ul gazdelor salvând in-extremis.

Din păcate, însă, Craiova a fost echipa care a izbutit să “dezgheţe” tabela, atunci când, după un corner, “centralul” a dictat penalty pentru un henţ al lui Guerriero. Lovitura de pedeapsă a fost executată de către Vătăjelu (19), Cobrea a “ghicit” şi a respins, însă balonul a ricoşat fericit la jucătorul gazdelor, acesta trimiţând, mai apoi, în poarta goală.

Petrolul s-a văzut nevoită, astfel, să-şi regândească planurile şi să alerge după egalare, dar, pe un teren aflat la limita practibilităţii, “lupilor” le-a fost tot mai greu să construiască şi să se apropie ameninţător de buturile lui Straton. Imediat după pauză, Craiova a avut şansa deprinderii, dar şutul violent al lui Acka (50) s-a oprit în Măzărache, pentru ca Ivan (60) să trimită, din lateral dreapta, puţin pe lângă colţul lung. Până la urmă, chiar şi rămaşi în inferioritate numerică după eliminarea lui Madson, oltenii au găsit drumul spre gol, atunci când Ivan a demarat pe dreapta, balonul a ricoşat din blocajul lui Cobrea în centrul careului, de acolo de unde Nuno Rocha (63) a trimis în plasă.

Până la final, chiar şi în condiţiile în care Schumacher a apelat la forţe proaspete, aruncându-i în luptă pe Ziani şi pe Michail, din păcate în plan ofensiv nu s-a legat mai nimic, doar Paolucci (85) irosind o bună ocazie, aşa încât gazdele au avut liniştea necesară să se organizeze şi să-şi conserve avanjatul, ba chiar să-şi şi creeze destule oportunităţi pe contraatac.

Petrolul pierde, astfel, primul meci oficial din 2016, iar duminica viitoare, de la ora 18.00, va evolua, pe propriul teren, contra Viitorului Constanţa.

__________________________________________

CS „U” Craiova – FC Petrolul Ploieşti 2-0 (1-0)

Marcatori: Vătăjelu (19), Nuno Rocha (63).

CS „U”: Straton – Dumitraş, Iliev (cpt), Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Madson – Ivan, Rocha (80 Băluţă), Bancu (86 Izvoranu) – Măzărache (61 Mateiu). Antrenor: Victor Naicu.

FC Petrolul: Cobrea (cpt) – David, Prestia, Inez, Begeorgi – Guerriero – Pacar, Marinescu (66 Michail), Zoubir (66 Ziani), Varga (46 Gavrilă) – Paolucci. Antrenor: Constantin Schumacher.

Cartonaşe galbene: Madson (2), Bancu, Zlatinski/Inez, Zoubir, Gavrilă, Guerriero.

Cartonaş roşu: Madson (57).

Au arbitrat: Marius Avram (Bucureşti) – Aurel Oniţa (Constanţa) şi Mircea Orbuleţ (Bucureşti).

Arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).

Observatori: Romulus Gabor (Hunedoara) şi Eduard Dumitrescu (Piteşti).

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.