FC Petrolul Ploiesti a facut egal cu Dinamo, duminica – 30.11.2014

Views: 563

Petrolul a remizat alb, duminică seară, pe terenul lui Dinamo, și a ratat oportunitatea de a ocupa locul secund după aceasta etapă, ajungând astfel la al patrulea rezultat de 0-0 în actuala stagiune.

Șansa de a urca pe locul 2 în cazul unei victorii în ”Groapă” le-a oferit galben-albaștrilor o cu totul altă perspectivă în disputa de duminică seară. Profesorul Mulțescu îl avea în față pe fostul său elev, Dănciulescu, iar experiența superioară îi conferea tehnicianul petrolist, dincolo de respect, un avantaj important. Pe un frig năpraznic, din a cărui cauză, mai mult ca sigur, partida a început alert, cele două formații și-au dorit să înscrie cât mai repede, până când terenul nu devenea al doilea adversar. Gazdele au avut prima șansă, dar Lazăr a trimis în plasa laterală din poziție bună. Petrolul a răspuns prin șutul pe lângă a lui Tamuz, după care fiecare dintre echipe a încercat să pună stăpânire pe centrul terenului pentru a deține cheia meciului. În timp ce Dinamo a abuzat de șuturi de la distanță, cele mai multe dintre ele imprecise, galben-albaștrii au avut cea mai mare ocazie a primei reprize. În minutul 30, Teixeira i-a pasat lui Albin, acesta a preluat elegant și a trimis în colțul lung, însă bara l-a salvat pe Marc. Pauza a răsplătit efortul protagoniștilor din teren, dându-le ocazia să se încălzească, dar și să-și regleze atât pulsul, cât și strategia pentru următoarele 45 de minute.

Dinamo a început mai bine partea secundă, și în minutul 49 Alexe nu l-a putut învinge pe Pecanha, trăgând direct în el din poziție centrală. La capătul primei ore de joc, ploieștenii puteau da, din nou, lovitura, însă Marc a respins providențial șutul pe jos al lui Tamuz. Față de prima repriză, construcția a rămas doar la nivelul indicațiilor, dat fiind că ambele formații au încercat să înscrie pe contraatac sau din faze fixe. Elton și Lazăr au trecut și ei pe lângă deschiderea scorului, în minutul 73, șutul primului a fost scos de Pecanha, în timp ce al doilea a reluat imprecis. Lupii au continuat să atace, iar la faza din minutul 78, Teixeira a expediat o torpilă înşelătoare, Marc a respins în faţă, dar Albin n-a mai ajuns la balon. Tamuz a ratat exasperant, în două rânduri, refuzându-şi, de această dată, postura de erou, cu 10 minute înainte de final. Teixeira şi-a mai încercat încă o dată norocul, în zadar, însă, pentru că Marc a respins trasorul portughezului când mai erau 5 minute. Petrolul a forțat victoria, atacând chiar şi cu 3 vârfuri, dar scorul a rămas identic ca în momentul începerii jocului. Pentru haita lupilor urmează partida de joi din Cupa României cu ASA Tg. Mureş, când miza va fi de totul sau nimic.

Dinamo – Petrolul 0-0

Dinamo: Marc – Bărboianu, Nedelcearu, Cordoș, S. Filip – Boubacar, Elton (82 Rotariu) – Matei (90 Gavrilă), Alexe, Lazăr (cpt) – Bilinski (65 Șerban). Antrenor: Ionel Dănciulescu

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Beța – I. Filip, De Lucas – Astafei (69 Nepomuceno), Albin (88 Pastorini), Teixeira (cpt) (90+3 Peteleu)– Tamuz. Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – arbitru; Octavian Șovre (Oradea), Mihail Grigoriu (București) – asistenți; Marcel Bârsan (București) – rezervă.

Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu), Marian Bucurescu (București)

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.