FC Petrolul Ploiesti a pierdut pe teren propriu, meciul cu CSMS Iasi. Scor final 0 – 2

Views: 715

Petrolul a pus capăt, luni seară, unei serii de 11 meciuri fără înfrângere, pierzând cu 0-2 confruntarea de pe teren propriu în fața celor de la CSMS Iași.

Meciul a început, practic, de la 0-1, întrucât moldovenii au deschis repede scorul, în minutul 6, la capătul unui contraatac devastator. Dintr-un corner executat de Teixeira și respins de apărarea oaspeților, CSMS Iași a declanșat o contră ce avea să le fie fatală lupilor. Onduku i-a pasat excelent în adâncime lui Ciucur, care l-a driblat din preluare pe Pecanha și a trimis in poarta goală. Imediat după golul primit, Petrolul și-a început dominarea sterilă, care a continuat până la final, și nu s-a apropiat periculos de poarta lui Grahovac. A fost nevoie de torpila lui Teixeira, din minutul 36, pentru ca haita sa-și treacă în cont prima ocazie importantă, dar șutul portughezului de la peste 25 de metri a zguduit transversala. Același Teixeira n-a avut noroc nici în finalul primei părți, când a trimis peste, din voleu, din centrarea lui Vasilache venită din corner.

La pauză, Mircea Rednic a decis ca Astafei să rămână la cabine, înlocuindu-l cu Filip, și a schimbat sistemul în 4-4-2, jucând în ofensivă cu Pastorini lângă Mareș, însă partitura galben-albaștrilor nu s-a schimbat prea mult. Șuturile de la distanță ale lui Teixeira, în două rânduri și, din nou, Vasilache, s-a dus fie pe lângă poartă, fie au ajuns în brațele lui Grahovac. Când haita era pregătită să riște totul pentru a obține măcar o remiză, ieșenii au mai înscris o dată, în minutul 73, prin Braga. Mijlocașul a reluat, de la 11 metri, din foarfecă laterală, făcând inutil plonjonul lui Pecanha, astfel că Petrolul bifează al treilea eșec stagional și se îndepărtează la 8 puncte de primul loc.

O înfrângere neașteptată pentru trupa lui Mircea Rednic, urmare a unei evoluții modeste și a unui adversar care a demonstrat un plus evident la capitolul atitudine. Acest eșec e obligatoriu să aibă efectul unui duș rece asupra galben-albaștrilor, dat fiind că peste doar 4 zile urmează derby-ul cu Rapid. Deși va fi vineri 13, în Giulești este locul potrivit ca Petrolul să-și recapete adevărata față. E momentul să se poată uita, din nou, în oglindă. Fără să se sperie!

Petrolul – CSMS Iași 0-2

Marcatori: Ciucur (6), Braga (73)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo (cpt), Ipsa, Satli – Marinescu, Pastorini – Vasilache (65 Nepomuceno), Teixeira, Astafei (46 Filip) – Mareş (58 Tchite). Antrenor: Mircea Rednic

CSMS Iași: Grahovac – Voicu (cpt), Mihalache, Plămadă, Bădic – Mitic (69 Braga), Enescu – Bosoi (90+1 Markovic), Onduku (80 Coşereanu), Ciucur – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli

Au arbitrat: Robert Dumitru (Sf. Gheorghe) – arbitru; Marius Marchidanu (Brăila), Imre Bucsi (Sf. Gheorghe) – asistenți; Florin Marcu (Oradea) – rezervă.

Observatori: Vasile Marcel (București) – LPF, Marian Salomir (Cluj) – CCA

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.