Sebastian Ghita se retrage din sport – nu mai sustine CSU Asesoft Ploiesti

Views: 901

Omul de afaceri Sebastian Ghita a anuntat ca se retrage si ca nu va mai finanta echipa de baschet din Ploiesti.

Sebastian Ghita a luat ieri decizia de a nu mai finanta CSU Asesoft Ploiesti. Dupa 16 ani in care a investit, acesta se retrage.

In numai o saptamana, atat deputatul PSD cat si fratele sau au fost acuzati de catre DNA de fapte de coruptie, asupra ambilor find declansata procedura de urmarire penala.

“Am anuntat Consiliul Local si Clubul CSU Ploiesti ca ma retrag din sport” – a declarat Sebastian Ghita.

Pentru acesta, echipa de baschet din Ploieşti este una din marile sale iubiri, dar şi realizări. În 2002, după doar patru ani de la înfiinţare, CSU Asesoft Ploieşti a promovat în prima divizie a baschetului masculin, iar doi ani mai tîrziu, în 2004, după campanii de achiziţii importante, a şi cîştigat titlul de campioană, pe care nu l-a mai cedat de atunci decît o singură dată, în sezonul 2010-2011, cînd a pierdut trofeul în favoarea celor de “U” Mobitelco Cluj.

În total, CSU Asesoft Ploieşti este deţinătoarea a zece titluri de campioană naţională, a şase Cupe ale României (2003-2009), iar în 2005 a cîştigat şi primul trofeu internaţional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă din România care a reuşit o astfel de performanţă.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.