CSU Asesoft – Steaua CSM Bucuresti – sambata, 31 ianuarie 2015, ora 19.30

Views: 904

Rămaşi doar cu şanse matematice de calificare în optimile EuroCup, campionii îşi îndreaptă atenţia spre competiţia internă, unde lupta pentru prima poziţie la intrarea în play-off se anunţă, în continuare, deschisă. Înfrânţi la limită în meciul tur, elevii lui Arnautovic pornesc cu gândul revanşei împotriva Stelei, liderul la zi al ierarhiei cunoscând doar o singură dată gustul eşecului în actuala ediţie.

La doar 3 zile de la „meciul recordurilor” cu Valencia, în EuroCup, CSU Asesoft va fi protagonista unui alt duel pentru supremaţie, de această dată la „scară redusă”, în Liga Naţională. Aflaţi la două puncte în spatele Stelei, „alb-albaştrii” nu pot lua în calcul decât varianta victoriei pentru a nu abandona bătălia pentru prima poziţie, care se va da în mod normal, până la final, doar între cele două echipe.

În plan statistic, formaţia antrenată de croatul Niksa Bavcevic se remarcă printr-un echilibru total la nivelul garniturii de start, unde americanii Everett şi Watson, ex-iugoslavii Barac şi Ikonic, precum şi internaţionalul român Titus Nicoară au fiecare o medie de peste 11 puncte pe meci. Bazându-se, de asemenea, pe un contingent solid de jucători autohtoni, Tudor, Paul, Drăguşin, Dodoc – cu mare experienţă la nivelul Ligii Naţionale, formaţia bucureşteană pare să aibă un avantaj important tocmai prin prisma acestui aspect, rotaţia mai bogată a Stelei, comparativ cu celelalte echipe din întrecerea internă, făcând nu de puţine ori diferenţa.

În jocul tur, „roş-albaştrii” s-au impus cu 86-84, la capătul unui meci disputat, în care lituanianul Runkauskas, cel mai eficient jucător al Asesoftului în 2015, a ratat în ultima secundă şansa victoriei, de la mare distanţă. Meciul din această seară a fost încredinţat unei brigăzi formate din Marius Ciulin, Alexandru Olaru şi Adrian Habor.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.