Luminite Ploiesti 2015 – ura si la gara, anul asta aprindem telefoanele

Views: 1959

Anul trecut, in 2014, luminitele din oras s-au aprins pe 5 decembrie, la ora 18.30. Anul asta? Poate aprind cetatenii ceva lanterne, ca se preconizeaza o perioada fara prea multe luminite.

Primaria Ploiesti nu mai are firma care sa se ocupe de aceste luminite, iar in ultima perioada a tot incercat sa faca licitatii, insa din pacate actele n-au fost cum trebuie, n-au fost complete si alte motive de genul.

Acum incearca sa faca o noua licitatie, adica maine – 27 noiembrie 2015, insa este posibil sa se puna aceste luminite pe la jumatatea lunii decembrie, in cazul in care gasesc o firma care sa se ocupe de acest aspect.

Cine se face vinovat de aceasta situatie? Nici noi nu mai stim, chiar nu avem idee pe cine sa mai dam vina, dar ii luam totusi pe rand, ca nu sunt multi, doar doi la numar:

SGU – director, Donald Duck Nicolae Constantin

Nu stim prea multe detalii despre el, este cunoscut si sub numele de “cel ce primeste bonusuri de performanta fara sa faca performanta”. Nu este prea des vazut la fata, insa atunci cand apare in lumina reflectoarelor se rusineaza si reuseste sa se faca de ras, in functie de temperatura de afara se face mai mult sau mai putin de ras, insa sigur se face.

PRIMARIE – primar interimar, Liviu Teodorescu

Dansul nu stie exact ce treaba are cu acest oras, insa chipurile este viceprimarul orasului, iar din cauza posibilei spagi luate de fostul primar a ajuns in postura de a fi primar … interimar.
Ultima data cand s-a facut observat a fost atunci cand a vrut sa vorbeasca cu cei de la OMV despre cladirea donata din centru, pentru Spitalul de Copii, insa nu a fost informat ca ceea ce solicita el era deja rezolvat, asa ca s-a intors la Ploiesti asa cum a plecat … nedumerit.

Dar lasam acuzele deoparte si incercam sa gasim o solutie, probabil cel mai bine ar fi, daca vrem sa vedem luminite pe strazile din Ploiesti, sa scoatem telefoanele si sa mergem cu ele pe sus, aprinse … poate asa avem si noi luminite de Craciun, pe strazile din Ploiesti.

Comments: 4

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Funcţia de conducere pe care o reprezint în cadrul SGU Ploieşti mă obligă să ofer un răspuns clar la afirmaţiile legate de situaţia de faţă cu privire la iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă, din acest an.
  Indiferent de intenţiile denigratoare la adresa activităţii mele, care, evident, aduc atingere imaginii instituţiei şi a muncii a 800 de angajaţi ai societăţii, ploieştenii trebuie să cunoască problemele care au condus la această situaţie extrem de neplăcută.
  Încă din luna august, SGU Ploieşti a solicitat R.A.S.P. -ului să comunice bugetul alocat pentru îndeplinirea procesului de contractare a unei societăți care să asigure iluminatul de sărbători, precizarea locațiilor unde vor fi montate instalațiile, tema, forma și culoarea acestora în vederea realizării caietului de sarcini necesar licitaţiei. Mai mult decât atât, în adresă, am specificat faptul că licitaţia durează 60 de zile şi am avertizat urgenţa îndeplinirii acestor etape.RASP a estimat că valoarea montării și întreținerii instalațiilor este de 750.000 lei, iar demontarea 500.000 lei. În luna septembrie, viceprimarul cu atribuții de primar Iulian Teodorescu solicită un deviz în care să fie specificate locaţiile în care urmau să fie montate instalațiile şi tematicile acestora, considerând că estimările bugetare sunt supraevaluate. Regia Autonomă de Servicii Publice a cerut societăţii noastre să se ocupe de realizarea deviz-ului. Am informat municipalitatea cu privire la imposibilitatea demarării procedurii de achiziţie publică fiind disponibili doar 200.913,74 lei, TVA inclus, pentru iluminatul festiv, în conformitate cu diminuările bugetare prevăzute prin HCL nr. 57/26.02.2015 şi HCL nr. 282/31.08.2015.
  În urma unor noi dezbateri, s-a stabilit ignorarea experienţei administrative a anilor precedenţi în bugetarea acestei activităţi, municipalitatea hotărând că trebuie renunţat la montarea figurinei 3 D “Moş Crăciun” şi menţinerea alocării sumei de 200.000 lei. Rezultatul licitaţiei a fost acela că singura firmă care s-a înscris la licitație a cerut montarea instalației contra prețului de 383.160 lei, TVA inclus, o ofertă cu o valoare dublă faţă de bugetul alocat. Practic, licitaţia a fost anulată.
  Din păcate, aceasta este situaţia cu care ne-am confruntat, în ciuda eforturilor noastre de a soluţiona această problemă încă din luna august.
  Pe această cale, vreau să îmi exprim dezamăgirea pentru că şi eu, la rândul meu, am copii şi regret că băieţii mei şi ceilalţi micuţi nu se vor bucura de iluminatul festiv în Ajun de Moş Nicolae. De aceea, transmit cetăţenilor faptul că facem tot ce depinde de noi să montăm instalaţii măcar în centrul oraşului.
  Pentru a vă asigura de faptul că S.G.U. a făcut toate demersurile pentru a nu se ajunge la această situaţie şi pentru a demonstra tot ceea ce am afirmat, vă invit la sediul societăţii pentru a vă pune la dispoziţie toată corespondenţa sus menţionată.

  Cu stimă,

  Donald Duck Nicolae Constantin