Dragi ploiesteni, n-aveti ce face de sarbatori de vreti sa impodobiti voi centrul orasului?

Views: 2902

Facebook-ul vietii loveste din nou, un event a luat nastere pe reteaua de socializare in care cineva indeamna ploiestenii sa iasa, cu mic cu mare, cu globuri si instalatii electrice, si sa impodobeasca centrul Ploiestiului.

Mesajul publicat pe Facebook:

Avand in vedere ca Primaria Ploiestiului considera ca, cetatenii orasului Ploiesti nu merita sarbatori ca pana acum , trebui neaparat sa le aratam ca cetatenii vor altfel :
1. Hai sa iesim incepand de sambata 5 decembrie orele 15:00 17:00 sa decoram cum putem Centrul Ploiestiului
2. Fiecare va aduce ceea ce poate ( Globulete ,instalatii de pom , etc..)
3. Impreuna vom decora pomii din centrul Orasului , cu respectivele obiecte aduse de voi .
Rusine Munincipalitatii care sub pretextul lipsei mijloacelor financiare a refuzat pentru prima data din anul 2000 decorarea Ploiestiului .

Sper sa veniti in numar cat mai mare .
Sa le aratam ca noi putem !!!!
Suntem Generatia care nu poate fii cumparata .

Dragilor, voi vreti sa faceti cea mai mare tiganie din istoria Ploiestiului, si tin sa aduc aminte ca este destul de greu sa depasiti tiganiile facute de politicienii ce au trecut pragul primariei Ploiesti.

Pai ia imaginati-va voi cum ar arata Ploiestiul cu cateva sute de globuri agatate prin te miri ce crengi de boscheti din centru, cu cine stie ce instalatii made in China aruncate peste cablurile dintre stalpi. Pai sincer acum, mai bine stam cuminti in casa, fara sa mazgalim centrul – daca vreti, puteti protesta, legal si frumos, insa va rog, defapt va rugam, toti cei ce avem toata tigla pe casa, nu faceti o asemenea prostie.

Acum daca inca sunteti convinsi ca este un lucru bun sa impodobiti Ploiestiul cu instalatiile vechi ale parintilor, tinem sa va atragem atentia ca este ilegal.

ART.217. Distrugerea
Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.”
Daca se aplica amenda aceasta este de la 500 lei la 30.000 lei.

Stim, aceasta fapta nu s-ar incadra la distrugere, insa nu ar fi mare mirarea sa existe astfel de sanctiuni.

Mai bine il lasam asa, neimpodobit … mai bine neimpodobit decat cu globuri si instalatii cumparate din Dragonul Rosu, unele roz, altele verzi …

Sa nu fie cu suparare, ne bucuram cand vedem ca ploiestenii vor sa faca ceva, insa va rugam … asa ceva nu !

Poate cel / cea care a organizat evenimentul respectiv vrea sa faca ceva bine intentionat, poate are un plan, insa sigur vor exista persoane care vor veni si vor agata cum le taie capul.

Ne pare rau ca nu vom avea instalatii anul acesta in Ploiesti, serios de nu ne pare rau !

Comments: 7

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Va pare rau??? Acum ca va pare tau aveti impresia ca ne simtim mai bn??? Nu! Cine e vinovat ptr-u treaba asta sa plateasca! Demisia!!!! Nu sunte ti buni de nimic!!!!

 2. va doare-n cur . va pare rau auzi …. in 4 saptamani putetui sa impodobiti macar orasul sa simta omu ca e sarbatoare nu inmormantare . niste hoti nesimtiti si nenorociti si ordinari sunteti … ditam,ai orasul sa stea fara lumini . RUSINEEEE X(XX(X(

  1. Aveti o grava problema de a analiza lucrurile – ne pare rau noua, celor de la iPloiesti.ro – acesta site nu este al primariei, iar acest anunt nu este facut de primarie. Cum sa impodobim noi orasul, mai omule?

 3. Administratorul trebuie sa inteleaga ca sunt si oameni prosti in acest oras. De aici si concluzia : ai scris un articol despre ceva politic, gata, esti de-al lor! Esti politician/administrator la primarie/etc. Adevarat graiesti Dl. , este o idee idioata si periculoasa sa impodobim noi Ploiesti-ul. O idee ar fi fost sa strangem fonduri si sa punem o firma specializata in domeniul respectiv, dar de ce ?! Noi am platit taxe si impozite, de ne-am saturat. Cel putin eu, inebunesc cand vad cat valoareaza TVA-ul dintr-un bun (nealimentar) . Taxe si preturi mai mari ca in alte tari, dar salarii nici pe jumatate! Asa se fac bani in Romania…

  1. Aveti dreptate, exista tot felul de oameni … unii mai dotati din punct de vedere intelectual, iar altii …
   Legat de solutii, cel mai bine ar fi sa solicitam autoritatilor o explicatie legata de bani. Unde sunt, de ce nu sunt, cat au cheltuit si cine a decis acest buget.

 4. Ne pare rău ca nu toți avem resurse financiare pentru a nu mai cumpăra de la chinezi beculete. Intr-un mod organizat și prin trierea lucrurilor aduse de oameni poți face ceva frumos. Lucrurile frumoase au luat naștere prin ” unde-s multi puterea creste”. Fiecare e liber sa facă ce vrea. Nu îți place te duci frumos in centru si aduni tot ce ti se pare tie,c-ar fi țigăneală. Nu il cunosc pe inițiatorul acestei campanii si nici pe tine. Proteste tot facem si degeaba.