Daca cantau “Ziua in care castigam la LOTO”, credeti ca toti din club Colectiv se imbogateau?

Views: 1415

de-la-ce-a-pornit-incendiul-din-club-colectiv-bucurestiExista pe internet articole in care se explica ca nu este o coincidenta faptul ca trupa Goodbye isi lansau single-ul “The day we die”, ca Halloween, ca numarul 666, ca … etc.

Prostia umana, inconstienta, necunoasterea … astea nu le luam in calcul? Sau este mai usor sa spunem ca oamenii au sarbatorit ceva pagan si uite ce s-a intamplat? In anul 2015 sunt oameni care cred cu tarie ca scanteile artificiilor n-ar fi ajuns pana la burete, doar ca necuratul si-a bagat coada si a facut artificiile mai puternice – pentru acesti oameni le putem spune doar un lucru: La Sapoca cu voi!

Un incident nefericit, o intamplare ce nu va fi uitata atat de usor, o tragedie ce a luat de langa noi 29 de persoane, iar multe altele inca se zbat intre viata si moarte.

Unii spun ca asta nu s-ar fi intamplat, dar ce sa facem, traim in Romania – din pacate trebuie sa va spun ca exista cazuri, in tari mult mai evoluate – precum SUA, unde au murit 100 de persoane, din cauza unui incident aproape identic.

INCENDIU IDENTIC IN AMERICA – The Station, 100 morti, 230 raniti

Incendiul de la “The Station” a inceput cam la aceeasi ora, 23.07, doar ca a fost intr-o joi, luna februarie, anul 2003.

Acelasi motiv, aceeasi situatie ca si in club Colectiv, doar ca la americani numarul mortilor a fost mult mai mare: au murit 100 de persoane, arse si intoxicate, 230 persoane ranite si 132 au scapat fara rani.

Tot clubul a fost cuprins de flacari in 5 minute si jumatate – motivul? La fel ca si in club Colectiv – spuma pentru izolare fonica.

Managerul a pornit artificiile, iar in doar cateva momente de la startul artificiilor, spuma pentru izolare fonica care acoperea toti peretii, si acoperisul de la scena, a luat foc. Atunci nu cantau nimic legat de ziua in care murim, nu era in perioada unor sarbatori precum Halloween, era in luna februarie, iar numarul 666 iti da doar daca aduni, imparti, inmultesti si scoti din buzunar doua mere, altfel nu functioneaza.

Asa cum s-a intamplat si in club Colectiv, capacitatea maxima in clubul din America era de 404, in hartii, iar la acea petrecere au fost 462 persoane. Spre deosebire de club Colectiv, la The Station au existat 4 iesiri de urgenta, insa oamenii s-au inghesuit sa fuga doar pe usa pe care au intrat. De ce ? Pentru ca in astfel de momente este greu sa te orientezi si sa gandesti logic – panica se instaleaza imediat, de aceea in toate cursurile despre cum sa scapi dintr-un incendiu tot timpul ti se va spune: stai calm si analizeaza situatia pentru a decide ce ruta este cea mai buna pentru a iesi din cladire.

In SUA, la incendiul din clubul The Station, majoritatea au ales iesirea principala, iar in scurt timp usa s-a blocat cu oamenii cazuti chiar la intrare.

cladire incendiu the station
Plan de evacuare “The Station” – sursa: wikipedia.org

 

P.S. nu aruncati cu pietre, este doar o parere.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.