Daca as fi pentru o zi presedin … primar, oare cati bani as baga in buzunar?

Views: 1087

Este o intrebare la care raspunsul difera de la persoana la persoana – unii spun ca n-au buzunare, asa ca ar baga in saci, altii au buzunarele pana la glezne, iar altii … neaga ca ar baga ceva in buzunare.

Voi v-ati gandit la acest lucru? Daca ati avea puterea de decizie, daca ati avea controlul asupra X milioane de euro, ati lua parte din ei? Fie ca este vorba despre 10.000 sau 100.000 euro, ati vrea sa aveti parte din banii aia?

Majoritatea ar spune nu atunci cand ar fi intrebati, insa in sinea lor toti spun da, mai ales daca situatia financiara nu este una tocmai stralucita.

Puterea corupe, asta este un lucru clar, corupe si manjeste … mai ales cu bani, insa, acum singura problema este cat de multi bagi in buzunar?

Sa-l luam exemplu pe Iulian Badescu, primarul care se presupune ca si-a luat cota parte 10%, de parca ar fi “zeciuala” la nu stiu ce biserica. Acum ne gandim daca asa se procedeaza si la restul proiectelor – lucrarile costa 5 milioane de euro, el isi ia partea de 10%. Cel mai probabil din cei 10% da si el mai departe, pentru ca nu prea poti face ce vrei fara sa cotizezi mai departe.

Il inteleg pe Badescu, insa in acelasi timp 1+1= minim 2, speram, ani de puscarie.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.