Cand eram mic credeam in Mos Craciun, acum, cand sunt mai mare, cred in politicieni

Views: 1184

Ceva facatura a oamenilor mai mari ca mine. La fel cum Mos Craciun este o facatura geniala de marketing, asa si politicienii din Romania sunt o facatura, insa de aceasta data una ordinara, a oamenilor cu mai mult creier ca restul si mai multe posibilitati financiare.

Acum, nu spun ca Mos Craciun nu exista, in cazul in care ai sub 7-8 ani, dar trebuie sa-ti evidentiez faptul ca, tu, una iti pui in gand si alta primesti sub brad. Oricum, sa revenim la acesti Mosi Craciuni pentru adulti.

Politicienii sunt rezultatul dorintei noastre de a fi condusi pentru ca este mai usor sa ti se spuna ce sa faci decat sa decizi tu singur, pana la urma din cauza asta exista atat de multi angajati si atat de putini antreprenori, nu pentru ca majoritatea oamenilor n-au idei, din contra, sunt multi ce ar avea idei geniale de afaceri, doar ca le este frica sau sila sa se riste pe cont propriu.

Politicienii vin cu idei, ne spun ca vor rezolva problemele ce sunt destul de evidente, ne vor rezolva cele mai intunecate cosmaruri din viata reala, iar noi votam in baza celor promise, iar istoria este alaturi de noi pentru a ne spune ca suntem prosti si ca-i credem pe cuvant, pe toti, indiferent de promisiuni – indiferent ca ne promit pensii municipale, ca vor scapa de statistica lipsei locurilor de munca, ca vor face din Ploiesti cel mai smecher oras si inghitim galusca fara sa o mestecam.

La ultima alegere a ploiestenilor (2012) am ajuns sa platim cateva zeci de milioane de euro din bugetul local (in 2016) pentru incompetenta unor firme si unor conducatori, alesi, desigur, tot de ploiesteni.

Oricum, spre deosebire de Mos Craciun, care-ti poate crea doar dezamagire sufleteasca, acesti politicieni ne creaza si datorii.

Cred, si sustin, ca aceste datorii n-ar trebui sa fie achitate din bugetul local, n-ar trebui sa plateasca ploiestenii pentru incompetenta unor persoane care fie sunt hoate si isi vad doar interesul, anume sa fie platite pentru munca prestata, care munca a fost prestata nesatisfacator, tinand cont de termenul de executie, fie au alte interese in agenda proprie.

Cel putin aceste lucrari n-ar trebui sa fie platite doar de ploiesteni, iar firmele, sau persoanele ce sunt vinovate pentru aceste intarzieri, sa fie scoase in fata si daca nu batute cu pietre in piata centrala, atunci macar sa fie sanctionate drastic, financiar, astfel incat sa platim noi, ca si cetateni, cat mai putin.

Bugetul local nu este o pusculita pentru smecheri, este seiful ploiestenilor care-si pun banii pentru bunastarea orasului, pentru buna functionare si buna afisare a orasului.

Sa speram, sau sa obligam, ca cei ce au venit in acest moment la conducerea orasului nostru vor face ceva vizibil pentru a scadea din sumele ce in acest moment trebuie sa le achitam noi, ca si cetateni.

Daca tragem linie, ideea este urmatoarea:

Trebuie sa gasim vinovatii pentru aceste intarzieri, la atat de multe proiecte pe fonduri europene, unde timpul de executie era o cerinta de top, iar acest lucru a fost trecut cu vederea, credem, cu buna stiinta.

Vinovatul sa plateasca, nu ploiesteanul de rand care n-a avut posibilitatea de a spune ceva in aceasta situatie (situatii).

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.