blackeaster

tratamente naturale

Sondaj de opinie

Sunteti multumiti de transportul gratuit in Ploiesti?

View Results

Loading ... Loading ...

Like Ploiesti?

Ne gasiti si pe Instagram

Vinul poate fi folosit ca tratament – Ce este mai sanatos sa bei: Vin alb sau rosu ?

care este mai sanatos vinul alb sau rosu

Vinul este considerat din vechime un medicament, avand nenumarate efecte benefice asupra organismului.

Inca din timpuri vechi, vinul era folosit ca tratament pentru scaderea febrei, spalarea ranilor, fortificarea bolnavilor fara pofta de mancare. De a semenea ajuta si la digestie, fiind nelipsit de la o masa copioasa cu multa carne si grasimi. Vinul ajuta la evacuarea reziduurilor nefolositoare din intestine si a urinei.

Care este mai bun dintre vinul alb si cel rosu?

Vinul rosu contine taninuri, care au o influenta deosebita asupra mucoaselor si nu contine atat de mult acid ca majoritatea vinurilor albe. Vinul rosu este mult mai bine primit de organism. Injca din vremea romanilor, se spunea ca  vinul rosu ajuta sa nu iti albeasca parul asa repede, da vigoare si, consumat cu masura, este prietenul omului.

Vinul albare efecte dietetice si stimuleaza digestia.

Efectele benefice ale consumului de vin asupra organismului

Vinul este un stimulent pentru trup si suflet. Prin aroma, gustul, mirosul si culoarea sa, stimuleaza simturile, actionand asupra sistemului nervos central care conduce la stimularea sucurilor ce participa la digestie (salivatia si eliberarea de suc gastric).

Vinurile rosii, sarace in acid si bogate in tanin, ajuta la prelucrarea vitaminei B12 care are un rol foarte important in formarea sangelui. Vinul alb, care este usor acrisor, stimuleaza digestia, insa, in cantitati mai mari poate provoca diaree, spre deosebire de cel rosu care are un efect usor constipant.

Pe baza unor studii de specialitate, s-a constat ca un bautor de vin in comparatie cu un consumator de bauturi spirtoase,  elimina mult mai usor toxinele.

In cazul bolilor respiratorii, un pahar de vin alb stimuleaza respiratia.Vinul nu inlocuieste medicamentele in cazurile grave insa, in formele usoare de gripa si raceala conduce la scaderea febrei si poate spori capacitatea de aparate a organismului datorita proprietatilor sale antibiotice.

Pentru bolnavii de diabet, s-a constatat ca un consum moderat de vin alb sec sau dmi-sec si putin coniac conduce la mai putina acetona eliminata in urina.  Vinurile seci ajuta la asimilarea generala, ceea ce este foarte util bolnavului de diabet.

 

Cautari:

You may also like...

0 comentarii la “Vinul poate fi folosit ca tratament – Ce este mai sanatos sa bei: Vin alb sau rosu ?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.

Cuvinte cheie:

tratamente naturale

Ploiesti Shopping City

Ploiesti

Partly Cloudy
Humidity: 64
Wind: 8.05 km/h
19 °C
14 27
21 Sep 2014
14 28
22 Sep 2014

Abonati-va la stiri din Ploiesti

Primiti mail cu ultimele stiri din Ploiesti.