blackeaster

tratamente naturale

Sondaj de opinie

Sunteti multumiti de transportul gratuit in Ploiesti?

View Results

Loading ... Loading ...

Like Ploiesti?

Ne gasiti si pe Instagram

Ploiesteanul Mihai Coada, actorul Nelu Curca din “La bloc”, s-a calugarit: “M-am intors la Dumnezeu”

mihai coada s-a calugarit nelu curca s-a calugarit

Actorul Mihai Coada, cel ce a jucat rolul lui Nelu Curca din “La Bloc” s-a calugarit.

Mihai Coadă a acordat un interviu pentru revista “Lumea credinţei” în care fostul actor a povestit cum a trăit el acea perioadă a serialului de succes. În plus, şi-a adus aminte şi cum a ţinut să se călugărească în urmă cu mai mulţi ani.

În 1997 vroiam să îmi las meseria. Dar nici chemare categorică spre călugărie nu aveam. Aveam aşa, o iubire faţă de viaţa monahală, dar nu eram hotărât. Într-un pelerinaj la Sâmbăta de Sus, mi-am zis: “Vreau să îl cunosc pe părintele Teofil!“.

mihai coada s-a calugarit nelu curca s-a calugaritAm căutat chilia părintelui, am bătut la uşă şi părintele m-a primit. Când i-am luat mâna şi i-am sărutat-o, el a zis: “Ce mâini fine ai! Ce eşti?” “Actor.” “Unde?” “La Ploiesti.” “La Toma Caragiu, acolo?” “Da, părinte.” “Şi ce s-a întâmplat?” “Părinte, vreau să-mi las meseria…” “Da’ de ce?” “Păi… joc şi comedii…” “Ce comedii? O scrisoare pierduta?” Zic: “Şi mai deocheate!” “Mda… Dar conştiinţa ta ce-ţi spune?” “S-o las!” “Atunci las-o!” “Un singur lucru mă opreşte. Eu joc cam în toate spectacolele şi am roluri principale. Dacă aş pleca brusc din teatru, aş paraliza activitatea teatrului. Parcă nu aş face asta colegilor.” “Atunci singura soluţie este să mai refuzi din roluri. Să nu mai joci orice”. I-am mulţumit pentru cuvânt şi am plecat. Peste puţin timp am fost pe la Densuş şi l-am cunoscut pe părintele Daniil, ucenic al părintelui Arsenie Boca din burta mamei. Părintele Arsenie i-a spus mamei când era însărcinată: “Femeie, pe-asta să mi-l dai mie!” Este actualul episcop de Varset. Şi el mi-a întărit acest cuvânt. Nu îi spusesem de discuţia cu părintele Teofil, dar la plecare mi-a zis: “Domnu’ actor, de aici încolo să joci numai roluri pozitive!”, a declarat Mihai Coadă. Citeste mai multe …

Cautari:

You may also like...

2 comentarii la “Ploiesteanul Mihai Coada, actorul Nelu Curca din “La bloc”, s-a calugarit: “M-am intors la Dumnezeu””

 1. maria says:

  Nu s-a facut preot!
  S-a schimbat si a devenit un om mult mai religios, dar nu s-a calugarit.Unele ziare au scris ca “s-a calugarit” in sens ironic si apoi expresia a fost luata de buna.
  Mihai Coada este actor in continuare, doar ca nu mai joaca orice fel de rol.

 2. Radu says:

  Ce actor minunat ! Doresc sa-i multumesc pentru rolul exceptinal,fara cuvinte pe care l-a jucat in serialul La bloc ! Pentru mine este actorul meu preferat ! Singurul regret il am ca acest serial nu a mai continuat,umorul de calitate pe care ni l-a oferit ramane in suflet pentru totdeauna !
  LA BLOC 4 LIFE !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.

Cuvinte cheie:

tratamente naturale

Ploiesti Shopping City

Ploiesti

Fair
Humidity: 73
Wind: 12.87 km/h
18 °C
13 23
1 Oct 2014
9 16
2 Oct 2014

Abonati-va la stiri din Ploiesti

Primiti mail cu ultimele stiri din Ploiesti.