blackeaster

tratamente naturale

Sondaj de opinie

Sunteti multumiti de transportul gratuit in Ploiesti?

View Results

Loading ... Loading ...

Like Ploiesti?

Ne gasiti si pe Instagram

EUROINS nu mai poate emite asigurari RCA, momentan. Au pacalit prea multi oameni

asigurari euroins

asigurari euroinsAutoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a sanctionat EUROINS cu interzicerea temporara  a practicarii asigurarii RCA, in urma unui control care a constat intarzieri la plata daunelor catre pagibiti si diminuarea nejustificata de despagubirilor acordate, a anuntat joi autoritatea. Consiliul ASF a decis acest lucru in sedinta din 28 august, si tot atunci a hotarat sanctionarea lui Mihnea Tobescu, directorul general al companiei cu amenda de 50.000 de lei si sanctionarea lui Stamov Bozhidar Stoyanov, conducatorul departamentului de dauna din cadrul societatii, cu retragerea aprobarii acestuia.

Pentru a incheia asigurari RCA in Ploiesti contactati brokerul de asigurari

Iata mai jos comunicatul ASF:

“Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis, in sedinta din 28 august 2013, sa aplice urmatoarele sanctiuni societatii Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA:

  • interzicerea temporara a practicarii de catre EUROINS Romania Asigurare Reasigurare SA a asigurarii RCA;
  • sanctionarea domnului Mihnea Tobescu, director general al societatii EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare SA, cu amenda in cuantum de 50.000 de lei;
  • sanctionarea domnului Stamov Bozhidar Stoyanov, conducatorul departamentului de dauna din cadrul societatii, cu retragerea aprobarii acestuia.

Interzicerea practicarii de catre societate a asigurarii RCA este in vigoare pana la implementarea de catre compania EUROINS a unui set de masuri stabilit de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Masurile se refera, printre altele la revizuirea de catre EUROINS a instructiunilor, procedurilor sau normelor de constatare si lichidare a daunelor, stabilirea corespunzatoare a cuantumului despagubirilor in conformitate cu reglementarile in vigoare, respectarea termenelor de plata a dosarelor de dauna, informarea sau notificarea asiguratilor cu privire la respingerea pretentiilor de despagubire.

Autoritatea de Supraveghere Financiara obliga EUROINS ca, in termen de 24 de ore de la primirea deciziei de sanctionare, sa comunice intermediarilor de asigurari interdictia de a mai incheia contracte de asigurare RCA in numele si pe seama societatii.

Reluarea activitatii de oferire, negociere sau incheiere a politelor RCA se dispune, la fel ca si in cazul interzicerii, prin decizie motivata a Autoritatii de Supraveghere Financiara, dupa verificarea indeplinirii masurilor stabilite.

Autoritatea de Supraveghere Financiara  informeaza publicul ca in perioada in care EUROINS are interdictia practicarii asigurarii RCA, societatea are in continuare obligatia solutionarii dosarelor de dauna.

Deciziile au fost luate in urma controlului inopinat desfasurat la EUROINS in lunile mai-iunie 2013. Controlul a vizat verificarea modului de instrumentare si finalizare a dosarelor de dauna si a modului de respectare a prevederilor Ordinului 11/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind procedura de solutionare a petitiilor referitoare la activitatea asiguratorilor si intermediarilor in asigurari.

Controlul la societatea EUROINS a constatat, printre altele:

  • reglementarile si instructiunile de constatare si lichidare a daunelor nu sunt adecvate;
  • a fost diminuat in mod nejustificat cuantumul despagubirii fata de valoarea rezultata din documentele existente la unele dosare de dauna;
  • plata unor dosare de dauna catre pagubiti s-a facut cu intarziere fata de termenele prevazute de normele legale;
  • au fost identificate dosare de dauna in care partea prejudiciata nu a fost notificata cu privire la respingerea pretentiilor de despagubire si la motivatia respingerii.

Citeste mai multe …

You may also like...

0 comentarii la “EUROINS nu mai poate emite asigurari RCA, momentan. Au pacalit prea multi oameni”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.

Cuvinte cheie:

tratamente naturale

Ploiesti Shopping City

Ploiesti

Partly Cloudy
Humidity: 43
Wind: 28.97 km/h
20 °C
12 24
16 Sep 2014
12 24
17 Sep 2014

Abonati-va la stiri din Ploiesti

Primiti mail cu ultimele stiri din Ploiesti.